INZERCE

Zdroj: johannawnuk via Getty Images

Vařené brambory s domácí bylinkovým máslem

Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se skvěle hodí jako příloha nebo i jako hlavní pokrm. Domácí bylinkové máslo dává bramborům zvláštní aroma.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vařené brambory

  • 800 g Brambory Přidáno do
  • 2 KL sůl Přidáno do

Bylinkové máslo

  • 200 g máslo Přidáno do
  • 2 KL Nasekané čerstvé bylinky (petržel, pažitka, koprovka) Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka pepř Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

1. Pro recept na vařené brambory s bylinkovým máslem nejdříve umyjte brambory, dejte je do hrnce, přikryjte vodou a přidejte sůl. Nechte to vřít a vařte na nízkém ohni asi 20 minut, dokud nebudou brambory hotové.

2. Krok

2. Mezitím rozpusťte máslo v malém hrnci. Přidejte nasekané bylinky, sůl a pepř a dobře promíchejte.

3. Krok

3. Uvařené brambory sceďte a nechte chvíli vychladnout. Poté oloupejte slupku a brambory rozpůlte.

4. Krok

4. Uvařené brambory servírujeme na podnosu a velkoryse pokapeme bylinkovým máslem. Podáváme okamžitě.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Vařené brambory s domácí bylinkovým máslem

Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se skvěle hodí jako příloha nebo i jako hlavní pokrm. Domácí bylinkové máslo dává bramborům zvláštní aroma.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

1. Pro recept na vařené brambory s bylinkovým máslem nejdříve umyjte brambory, dejte je do hrnce, přikryjte vodou a přidejte sůl. Nechte to vřít a vařte na nízkém ohni asi 20 minut, dokud nebudou brambory hotové.

2. Krok

2. Mezitím rozpusťte máslo v malém hrnci. Přidejte nasekané bylinky, sůl a pepř a dobře promíchejte.

3. Krok

3. Uvařené brambory sceďte a nechte chvíli vychladnout. Poté oloupejte slupku a brambory rozpůlte.

4. Krok

4. Uvařené brambory servírujeme na podnosu a velkoryse pokapeme bylinkovým máslem. Podáváme okamžitě.

Ingredience
Vařené brambory
800 g
Brambory
2 KL
sůl
Bylinkové máslo
200 g
máslo
2 KL
Nasekané čerstvé bylinky (petržel, pažitka, koprovka)
1 Štipka
sůl
1 Štipka
pepř