:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/f865da01e676ac47aef68f04fa2a46.jpeg)
Pečený králík se špenátovou nádivkou
Pečený králík se špenátovou nádivkou je skvělá volba pro slavnostní i nedělní oběd. Jemné maso králíka v kombinaci s nadýchanou špenátovou nádivkou vytváří lahodnou harmonii chutí.
Ingredience
Pečený králík
- 1 králík cca 1200 g
- 2 Lžíce sádla nebo oleje
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 The Onion na plátky
- 200 ml vývaru kuřecí nebo zeleninový
- 100 ml bílého vína
- 1 lžička Sušeného tymiánu
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř
Špenátová nádivka
- 80 g čerstvého špenátu
- 2 ks rohlíky toastové chleby den staré
- 2 ks vejce
- 100 ml mléka
- 1 Lžíce masla
- 50 g anglické slaniny
- Uvařená játra kraličí
- ledvinky z králíka
- sůl a pepř
- pepř
- muškátový oříšek
Nejnovější letáky
Postup
1. Příprava a pečení králíka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/74538fb897c69f61720e3e09fbc1bf.jpeg)
1. Králíka naporcuj na stehna, hřbet a přední běhy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/10dc04f3817d6e28a562c2a4df1e65.jpeg)
2. Osol, opepři a okořeň kořením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/cb3a5835e3df2c692094d64380353d.jpeg)
3. Hřbety si nechej bokem na naplnění nádivkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/11e7a421bc3cc8161461916c70a679.jpeg)
4. Na sádle osmaž cibuli a česnek dozlatova, přidej zbylé porce králíka a zprudka opeč z obou stran.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/9579bf6be776d5c40dffaf353a4efd.jpeg)
5. Přilij bílé víno, nech lehce odpařit, zalij vývarem a posyp tymiánem.
6. Přikryj pokličkou nebo alobalem a peč v troubě na 185 °C asi 50 minut. Na posledních 15 minut odkryj, aby se vytvořila křupavá kůrka.
2. Špenátová nádivka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/9f8793d8a0dcb97d4cbb71994a0ab4.jpeg)
1. V míse smíchej rohlíky, mléko, vejce, slaninu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidej špenát nakrájené uvařené játra a ledvinky a důkladně promíchej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/131afdfdb2a5569ac6f3a727623c8b.jpeg)
2. Nechej odpočinout poté naplň do králičího hřbetu a zabal do rolády. Tu stáhni alobalem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/e4498d5e94b576a6ea09201b5d0718.jpeg)
3. Zbytek nádivky dej do vymazané formy
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/2e80dd7447cca58ae0a3e3d82a9666.jpeg)
4. Peč v malé zapékací misce na 185 °C asi 20 minut, dokud není povrch zlatavý.
Rolky peč stejně dlouho jako králíka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/ee3c9e34af0262d99e3fa8037248d7.jpeg)
Z upečených rolek sundej alobal a nakrájej na stejné kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/89b3fe0728478016486fbc31128eff.jpeg)
Servirujte s upečenou nádivkou a třeba pohankovou kroketou přelité šťávou a výpekem z pekáče.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/sIoZAedbt0Gm4q_F9lRy/854cc5ffb0e6c8b1c68066b3187b45.jpeg)