Fermentace

Fermentace - chutné a jednoduché recepty

44 recepty

Hledáte tip na recept z kategorie fermentace? Pak jste tu správně! Vyzkoušejte ještě dnes některý z těchto 44 receptů. Na přípravu receptů z kategorie fermentace si vyhraďte v průměru 10 - 4320 minut. Přesný čas přípravy najdete u každého receptu zvlášť, stejně jako přesný počet porcí, které vám z receptu vyjdou. Prohlédněte si naše oblíbené recepty - Nakládaní utopenci, vynikající hospodská klasika, Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů, Nakládané tvarůžky recept, Med z černého bezu - jako stvořené pro milovníky dobrého a kvalitního jídla. Dobrou chuť!

Domácí likér z plodů černého bezu

Skvělý recept na domácí likér, který si určitě vychutnáte.

Kynuté lívance

Jemné a nadýchané zároveň

Burgerové housky

Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.

Smrkový sirup

Domácí sirup ze smrkových výhonků má jemnou a svěží chuť, která připomíná jehličný les. Je plný vitamínu C a pomáhá posilovat imunitní systém. Tento sirup lze použít do čaje, limonády nebo jako topping na palačinkách.

Víno z květů černého bezu

Domácí víno z květů černého bezu je skvělý a originální nápoj, který si můžete vychutnat během letních měsíců.

Buchty pečené v troubě

Buchty plněné marmeládou s polevou nahoře.

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno je vynikající a jedinečné víno, které můžete snadno připravit z pampelišek, které najdete téměř všude na jaře. Chutí je to víno velmi podobné medovině.

Kvásek z žitné mouky

Tento recept vám ukáže, jak si připravit vlastní kvásek z žitné mouky, který můžete použít pro pečení chleba nebo jiných pečiva. Proces je sice delší, ale výsledek stojí za to.

Víno z bazových plodů

Vynikající víno, které si můžete připravit sami doma z plodů bezu. Je jemné a aromatické, s sametově hladkou chutí.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Kvasené zelí od babičky

Tento recept na tradiční kvasené zelí mám z rodiny, kde se předává z generace na generace. Babička nás učila, jak si užit zimu s bohatou chutí a vůní tohoto skvělého zelí.
Romi
Romi
Náhled receptu Eggnog
Videorecept

Eggnog

Tento jednoduchý recept vás naučí, jak si připravit ten nejlepší domácí vánoční eggnog. Nenechte si ho ujít!

Vodní kefír

Tento vodní kefír je ideální pro všechny, kteří hledají zdravý a osvěžující nápoj plný probiotik a živých kultur. Připravuji ho pravidelně a je skvělým zdrojem přírodního probiotika v naší domácnosti.
INZERCE