INZERCE
Zdroj: Pexels
Kimchi: korejský kvašený salát plný vitamínů
Kimchi je typický jihokorejský pokrm, který se skládá z kvašené zeleniny, jako je například pekingské zelí, cibule nebo česnek. Kimchi je plné prospěšných bakterií pro trávení a má silnou, kořenitou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 1 kg Pekingské zelí
- 1⁄4 šálku soli
- 1⁄4 šálku cukru
- 2 Lžíce červené chilli pasty
- 1 Lžíce jemně nakrájeného česneku
- 1 Lžíce jemně nakrájené cibule
- 1 Lžíce jemně nakrájeného zázvoru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
600 min.
1. Krok
Omyjte Pekingské zelí a nakrájejte ho na kousky o velikosti 1 cm. Smíchejte sůl, cukr, chilli pastu, česnek, cibuli a zázvor v misce. Přidejte Pekingské zelí do směsi a dobře promíchejte. Nechte Pekingské zelí stát asi 2 hodiny, aby se namočily. Poté Pekingské zelí slijte a nechte ho odkapat. Naskládejte Pekingské zelí do sklenice nebo jiné nádoby s těsným uzávěrem.
2. Krok
Nechte Pekingské zelí fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů. Poté kimchi vložte do ledničky a podávejte jako přílohu nebo jako součást různých jídel.