Řezy z listového těsta s pudinkem
Ingredience
Těsto
- 2 bal listové těsto
Na smetanu
- 11⁄2 l mléko
- 3 balíčky vanilkový pudink
- 4 pl polohrubá mouka
- 2 dcl krystalový cukr
- 2 ks žloutek
- 100 g máslo
- 1 Balíček vanilkový cukr
Na opakování
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme náš krém... Do hrnce dáme mléko, všechny pudinky, mouku a dobře to promícháme. Poté za stálého míchání uvaříme z toho jakoby klasický puding, do kterého před koncem vaření přidáme krystalový a vanilkový cukr. Hotový puding za stálého / častého míchání necháme trochu vychladnout.
Do ještě teplého pudingu zamícháme žloutky a nakonec přidáme i máslo, se kterým krém mícháme pomalu, dokud se v něm nerozpustí.
1 listové těsto vyválejte na trochu větší než velikost plechu - to půjde na dno. Můj je 35x25 cm. Já jsem použila již vyválané chlazené listové těsto, ale je to úplně na vás :-) Druhé těsto vyválejte přesně na velikost plechu.
Plech vyložíme papírem a větší těsto položíme tak, aby vyšlo i na okraje plechu. Následně na něj rovnoměrně roztřeme krém a zakryjeme druhým těstem.
Nyní pomocí tenkého nože a teplé vody předem před pečením pokrájíme krémeš na kousky :-) Řežeme opatrně, ale trochu rychleji a nůž pokaždé namočíme do teplé vody v poháru. (Přesnou představu o krájení získáte ve videu.)
Nakonec potřeme vrch rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby, kterou jsme si již předem rozehřáli na 190 °C na 30 minut.
Pečený krémový dort necháme pořádně vychladit. Po vychladnutí ho krájíme ostrým mokrým nožem přesně podle zářezů, které se při pečení vytvořily :-)
Krémeš můžete bez jakéhokoli čekání OKAMŽITĚ jíst, stačí jen posypat cukrem nebo polit vrch čokoládou ;-D Přeji dobrou chuť!
Lepší představu o celém procesu najdete v mém videu :-) Další mé recepty najdete také na mém blogu Cesminazuenal.blogspot.com nebo na YOUTUBE.