INZERCE

Zdroj: Youtube

Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník

Hraběnčiny řezy jsou perfektní český zákusek, jako stvořené k nedělní kávě. Nezaberou příliš času, jsou chutné, vláčné, voňavé a příprava zabere maximálně hodinku.

INZERCE
TOP dezerty – Spojení chutí, kterým nelze odolat! Výběr těch nejoblíbenějších zde!

Recept najdete v tomto článku

TOP dezerty – Spojení chutí, kterým nelze odolat! Výběr těch nejoblíbenějších zde!

Ingredience

porce
12

Těsto

  • 400 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 100 g krystalový cukr Přidáno do
  • 200 g máslo Přidáno do
  • 4 žloutky Přidáno do
  • 2 lžíce mléka Přidáno do
  • 12 prášek do pečiva Přidáno do

Náplň

  • 6 velkých jablek Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 1 skořicový cukr Přidáno do
  • vlašské ořechy Přidáno do

Ušlehané bílky

  • 4 vaječné bílky Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.

Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, máslo, žloutky a mléko smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Z něj odkrojte třetinu a dejte zmrazit. Zbylé dvě třetiny si vyválejte na velikost plechu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřete. Dále budete potřebovat jablka, ořechy, vanilkový a skořicový cukr. Oloupejte přibližně 6 velkých jablek, nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete na těsto. Oslaďte jedním balíčkem vanilkového cukru a přidejte skořicový cukr podle chuti. Přisypte dvě hrsti vlašských ořechů. Ušlehejte 4 bílky se 100 g moučkového cukru do sněhu a rozetřete na plech. Nastrouhejte těsto z mrazáku a posypte moučkovým cukrem. Pečte v troubě rozřehřáté na 175° po dobu 30 min. Posypte moučkovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Komentáře (3)

Zlata_Korandova 18. 5. 2023

Budu péct

Jana_Skuckova 5. 5. 2023

Právě jdu pect

Jirina_Jackova 20. 4. 2023

Super recept dělávám roky

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image anna01

Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník

Hraběnčiny řezy jsou perfektní český zákusek, jako stvořené k nedělní kávě. Nezaberou příliš času, jsou chutné, vláčné, voňavé a příprava zabere maximálně hodinku.

30
Zápis
12
Počet porcí
Postup

Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, máslo, žloutky a mléko smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Z něj odkrojte třetinu a dejte zmrazit. Zbylé dvě třetiny si vyválejte na velikost plechu a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozprostřete. Dále budete potřebovat jablka, ořechy, vanilkový a skořicový cukr. Oloupejte přibližně 6 velkých jablek, nastrouhejte na hrubém struhadle a rozprostřete na těsto. Oslaďte jedním balíčkem vanilkového cukru a přidejte skořicový cukr podle chuti. Přisypte dvě hrsti vlašských ořechů. Ušlehejte 4 bílky se 100 g moučkového cukru do sněhu a rozetřete na plech. Nastrouhejte těsto z mrazáku a posypte moučkovým cukrem. Pečte v troubě rozřehřáté na 175° po dobu 30 min. Posypte moučkovým cukrem.

Ingredience
Těsto
400 g
polohrubé mouky
100 g
krystalový cukr
200 g
máslo
4
žloutky
2
lžíce mléka
12
prášek do pečiva
Náplň
6
velkých jablek
1
vanilkový cukr
1
skořicový cukr
vlašské ořechy
Ušlehané bílky
4
vaječné bílky
100 g
moučkového cukru