Česká kuchyně

Česká kuchyně - chutné a jednoduché recepty

103 recepty

Prohlédněte si ty nejlahodnější recepty z kategorie Česká kuchyně. Vyzkoušíte některý z těchto 103 receptů ještě dnes? Pospícháte, nebo naopak si čas strávený v kuchyni užíváte? Recepty z kategorie Česká kuchyně vyžadují v průměru 10 - 240 minut. Přesný čas přípravy naleznete u každého receptu. Když se řekne dobrý recept, napadnou nás právě tito favoriti - Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník, Dušené zelí našich babiček, Kynutý houskový knedlík, Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte je ještě dnes!

Znojemská omáčka s hovězím

Znojemský guláš s rýží.

Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.

Vepřový řeznícký guláš

Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.

Masové kuličky s medvědím česnekem v rajčatové omáčce

Medvědí česnek se výborně hodí jak do omáček, tak i k masu nebo jako pesto k opečenému pečivu. V tomto receptu si vyzkoušíte všechny tři varianty najednou. A věřte, že výsledkem bude voňavé jídlo harmonické chuti.

Znojemská hovězí pečeně z  loupané plece s  pikantními okurkami

Vychutnejte si klasickou a výtečnou znojemskou hovězí pečeni podle mého receptu od. Podávat ji můžete s knedlíky nebo rýží

Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami

Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.

Znojemská s rýží

Výborná znojemská roštenka z hovězího masa a omáčkou s okurkovou příchutí. Je to tradiční česko - slovenské jídlo.

Klasická zelňačka

Žemlovka s tvarohem

Jedním z nejlepších sladkých obědů u nás je právě tato žemlovka s tvarohem a jablky.

Obrácené vepřové řízky z trouby

Velmi rádi připravujeme tyto šťavnaté obrácené vepřové řízky, nazývají se obrácené, protože se nejprve obalí ve strouhance a poté v vejci. Jsou nádherně jemné a velmi šťavnaté. V kombinaci s čerstvou zeleninou jsou vynikající.

Bochánek od babičky

Vajíčkový salát

Skvělý, rychlý a chutný vaječný salát, vhodný i jako doplněk k jídlu.

Uzená polévka s kroupy

Krúpová polievka s údeným.

Jednoduché margot rezy

Vyzkoušejte tento recept na jednoduché řezy z margot tyčinky se dvěma náplněmi a margot posypkou.

Kardinálove řezy

Nejlepší kardinálské řezy.
INZERCE