INZERCE

Zdroj: Youtube

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Suroviny na omáčku

  • 1 Lžíce sádlo Přidáno do
  • pimiento Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • 10 lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 260 g rajského protlaku Přidáno do
  • 1.3 litrů voda Přidáno do
  • 150 g krystalový cukr Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 4 ks bobkový list Přidáno do

Další suroviny

  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 bílá cibule Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • gnocchi Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Hovězí maso (nejlépe přední) uvařte v osolené vodě s bobkovým listem, dvěma kuličkami pepře a cibulí. Maso poduste do měkka.

2. Krok

Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na rozehřátém sádle.

3. Krok

Přidáme koření, promícháme a zalijeme rajským protlakem.

4. Krok

Přidáme vodu, osolíme, přisladíme cukrem a přidáme i bobkové listy.

5. Krok

Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

6. Krok

Hotový pokrm podávejte s knedlíkem a hovězím masem.

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s vařeným hovězím masem je klasickým českým receptem, který se tradičně podává s vařenými brambory nebo knedlíky. Toto je základní recept na koprovou omáčku s hovězím masem.

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím je klasický český recept pocházející právě z města Znojmo. Je to snadná a chutná omáčka s hovězím masem.

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s vařeným hovězím masem je klasickým českým receptem, který se tradičně podává s vařenými brambory nebo knedlíky. Toto je základní recept na koprovou omáčku s hovězím masem.

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím

Jednoduchá znojemská omáčka s hovězím je klasický český recept pocházející právě z města Znojmo. Je to snadná a chutná omáčka s hovězím masem.

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty