INZERCE
Dršťková polévka podle Sapíka
Tento recept na tradiční českou dršťkovou polévku podle známého televizního kuchaře Lubomíra Sapíka zaručeně potěší chuťové pohárky všech milovníků tuzemské kuchyně.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězího dršťku
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 3 kuličky nového koření
- sůl a pepř podle chuti
- 2 l vody
- 1 kyselá okurka
- brambory
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Dršťky očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé proužky. Osmažíme na sádle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Krátce zasmažíme.
2. Krok
Zamícháme mouku, aby se neudělaly hrudky a vše zalejeme vodou. Přidáme majoránku, kmín, nové koření a bobkové listy. Osolíme a opepříme podle chuti.
3. Krok
Zahříváme do varu a pak vaříme asi 30 minut. Poté přidáme nastrouhané brambory a pokračujeme ve vaření dalších 30 minut.
4. Krok
Nakonec přidáme nakrájenou kyselou okurku a necháme ještě chvíli povařit.
5. Krok
Dršťková polévka podle Sapíka je hotová! Podáváme s čerstvým chlebem.