INZERCE

Dršťková polévka podle Sapíka

Tento recept na tradiční českou dršťkovou polévku podle známého televizního kuchaře Lubomíra Sapíka zaručeně potěší chuťové pohárky všech milovníků tuzemské kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího dršťku Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sádla Přidáno do
  • 1 polévková lžíce mouky Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 3 kuličky nového koření Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • 1 kyselá okurka Přidáno do
  • brambory Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Dršťky očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé proužky. Osmažíme na sádle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Krátce zasmažíme.

2. Krok

Zamícháme mouku, aby se neudělaly hrudky a vše zalejeme vodou. Přidáme majoránku, kmín, nové koření a bobkové listy. Osolíme a opepříme podle chuti.

3. Krok

Zahříváme do varu a pak vaříme asi 30 minut. Poté přidáme nastrouhané brambory a pokračujeme ve vaření dalších 30 minut.

4. Krok

Nakonec přidáme nakrájenou kyselou okurku a necháme ještě chvíli povařit.

5. Krok

Dršťková polévka podle Sapíka je hotová! Podáváme s čerstvým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty