:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/e98546c4aa1b5a1f8ecc5c0b9f8832.jpeg)
Jablkový závin ze škvarkového těsta
Nevěříte že tohle je možné... Avšak kdo nevyzkouší neuvěří jak je tahle kombinace úžasná..
Ingredience
- 250 g mletých škvarek
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukr moučka
- 1 ks vejce
- 1 ks žloutek na potření
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Badyán
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks citronová kůra
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta a necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
Poté směs rozdělíme na dvě půlky které se budou válet mezi tím si připravte náplň z jablek nebo hrušek.
Jablková náplň: oloupané 5ks jablek nastrouháme na struhadle, přidáme rozinky a nasekané oříšky. Ja použil pekanové, mletou skořici s cukrem. A lehce podusíme na másle s cukrem (pokud se vám nechce dusit jablka klidně je poprašte jen lehce vanilkovým pudinkem a vymačkejte šťávu pudink během pečení vám bude absorbovat šťávu z jablek a po vychladnuti se nebude tak moc sypat ven a vanilin celý štrůdl krásně provoní.
Těsto vyválíme do obdélníku, na střed posypeme strouhankou nebo drobenkou z piškotu aby nám vsákla tekutinu z jablek.
Kraje nařízneme tak aby se dali překládat přes sebe a pěkně zaplétat.
Na střed klademe jablkovou náplň, potřeme okraje rozšlehaným vejcem a zavineme.
Předehřejeme si troubu na 180°C
Celý závin také potřeme před pečením zbylým rozšlehaným vejcem.
Před pečením závin propíchneme vidličkou, aby nepopraskal . Pečeme dozlatova na 175-180°C 35-40min
Dobrou chuť snad se vám povede a tahle tradiční kombinace našich babiček si najde cestu zpět do vaší kuchyně
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Jablkový závin ze škvarkového těsta
Nevěříte že tohle je možné... Avšak kdo nevyzkouší neuvěří jak je tahle kombinace úžasná..
Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta a necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
Poté směs rozdělíme na dvě půlky které se budou válet mezi tím si připravte náplň z jablek nebo hrušek.
Jablková náplň: oloupané 5ks jablek nastrouháme na struhadle, přidáme rozinky a nasekané oříšky. Ja použil pekanové, mletou skořici s cukrem. A lehce podusíme na másle s cukrem (pokud se vám nechce dusit jablka klidně je poprašte jen lehce vanilkovým pudinkem a vymačkejte šťávu pudink během pečení vám bude absorbovat šťávu z jablek a po vychladnuti se nebude tak moc sypat ven a vanilin celý štrůdl krásně provoní.
Těsto vyválíme do obdélníku, na střed posypeme strouhankou nebo drobenkou z piškotu aby nám vsákla tekutinu z jablek.
Kraje nařízneme tak aby se dali překládat přes sebe a pěkně zaplétat.
Na střed klademe jablkovou náplň, potřeme okraje rozšlehaným vejcem a zavineme.
Předehřejeme si troubu na 180°C
Celý závin také potřeme před pečením zbylým rozšlehaným vejcem.
Před pečením závin propíchneme vidličkou, aby nepopraskal . Pečeme dozlatova na 175-180°C 35-40min
Dobrou chuť snad se vám povede a tahle tradiční kombinace našich babiček si najde cestu zpět do vaší kuchyně
Jak jste tento recept připravili?