INZERCE

Zdroj: Youtube

Kynutý houskový knedlík

Připravte si tento tradiční recept na houskový knedlík, který je neodmyslitelnou součástí mnoha českých jídel. Je jednoduchý na přípravu, vláčný, nadýchaný a plný chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 2 rohlíky Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku, vejce, sůl a mléko, kostičky rohlíků a rozdrobené droždí. Těsto by mělo být hladké a pružné. Těsto nechte asi 30 minut kynout na teplém místě. Mezitím si připravte velký hrnec s osolenou vodou a nechte ji vařit. Těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 1cm, nakrájejte na kostky velikosti asi 5x5cm a vyválejte v dlaních šišky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 10-15 minut. Poté vyjměte knedlíky z vody a nechte je okapat. Můžete také udělat jeden velký knedlík, který po uvaření nakrájíte na plátky.

2. Krok

Houskové knedlíky jsou krásně nadýchané a hodí se jako příloha k mnoha tradičním českým jídlům.

Komentáře (2)

Vladimir_Profous 6. 6. 2023

Tak knedliky jako kostka jsem jeste nevidel. Jste asi prvni kdo to tak vari. Gratuluji.?

Blahovka 22. 5. 2023

Jak z těch kostek udělat šišku knedlíků?Asi změna postupu?

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty