Eggnog
Tento jednoduchý recept vás naučí, jak si připravit ten nejlepší domácí vánoční eggnog. Nenechte si ho ujít!
Ingredience
Složení
- 2 vejce
- 130 ml mléko
- 120 ml Tučná smetana
- 55 g cukr
- 1 polévková lžíce vanilková esence
- 1⁄2 tyč skořice
- muškátový oříšek
- 40 ml whisky
Přízdoba
- 50 ml Tučná smetana
- skořice
Nejnovější letáky
Postup
Oddělte bílky od žloutků a žloutky dejte stranou.
Zdroj: Youtube
Hrnec postavte na oheň a přidejte smetanu, mléko, skořici, vanilkový extrakt a nastrouhaný muškátový oříšek. Promíchejte a zahřejte k bodu varu. Odstavte z ohně a nechte 10 minut odstát.
Zdroj: Youtube
Žloutky a cukr přidejte do nádoby mixéru. Vyšlehejte drátěnkou a metličkou do běla.
Zdroj: Youtube
Nalité mléko sceďte a opatrně přidejte do sklenice za stálého šlehání.
Zdroj: Youtube
Hrnec postavte na oheň a přidejte žloutkovou směs. Mícháme metličkou na mírném ohni, aniž bychom ji nechali přejít varem, dokud směs nezačne houstnout.
Zdroj: Youtube
Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Přidejte whisky a promíchejte.
Zdroj: Youtube
Punč nalijte do sklenic a přikryjte potravinářskou fólií, aby se punč neokoral. Nechte stát v chladničce po dobu 6 hodin.
Zdroj: Youtube
Vánoční vaječný koňak podávejte a ozdobte šlehačkou. Na ozdobu posypte skořicí.
Zdroj: Youtube