INZERCE

Zdroj: JOSE LUIS VEGA GARCIA via iStockPhotos

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 200 ml Teplé mléko Přidáno do
  • 7 g sušené droždí Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 150 g cukr Přidáno do
  • 200 g Sádlo (Lardo) Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Chcete-li upéct recept Ensaimada de Mallorca, nejprve do velké mísy prosejte mouku a uprostřed udělejte důlek. V teplém mléce rozpusťte sušené droždí s cukrem a vlijte do jamky. Promíchejte s trochou mouky ze stran a nechte asi 15 minut kynout. Doporučuji mísu přikrýt kuchyňskou utěrkou, aby bylo droždí chráněno před průvanem.

2. Krok

Do mísy přidejte vejce, sůl a 50 g larda a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, můžete přidat trochu více mouky. Poté těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud se jeho velikost přibližně nezdvojnásobí.

3. Krok

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a rozetřete na něj zbylé lardo. Nyní těsto srolujte z obou stran směrem ke středu a vytvarujte roládu do tvaru šneka.

4. Krok

Šneka z těsta položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ho přikryté kynout dalších 30 minut. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.

5. Krok

Ensaimada de Mallorca pečte asi 20-25 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme teplé.

Podobné recepty

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Müsli sušenky k snídani pro děti

Tento recept na müsli sušenky miluji. Jsou chutné, zdravé a tak snadné na přípravu, že je rády dělají i moje děti. Jsou ideální k snídani, jako svačina mezi jídly nebo odpolední sladká pochoutka. Tento recept jsem vlastně dělala už několikrát a jsem ráda, že se s vámi o něj teď mohu podělit!

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Zdravé sušenky na hubnutí bez lepku

Tyto sušenky jsou mým absolutním favoritem, pokud jde o zdravé svačinky. Nejenže jsou velmi chutné, ale mají také nízký obsah kalorií, jsou veganské a bezlepkové. Tento recept jsem objevila před několika lety, když jsem hledala zdravé alternativy k mým obvyklým svačinám - od té doby je peču. Jsou ideální s sebou nebo jako svačina mezi jídly.

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Domácí skořicové rohlíčky z kynutého těsta

Tento recept jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedl. Skořicové rohlíčky jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně měkké a šťavnatá vrstva sladké polevy to celé dokonale doplňuje. Jsou dokonalým doplňkem k rannímu šálku horké kávy nebo sladkým překvapením k odpolednímu čaji.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Podobné recepty

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Švédský "Lussekatter"

Lussekatter neboli Luciiny kočky jsou tradiční švédské kynuté pečivo, které se peče na Lucii 13. prosince. Tento recept jsem připravila již několikrát a vždy se líbil mé rodině i hostům. Jsou měkké, mírně sladké a mají nepřekonatelnou šafránovou chuť. Z tohoto receptu je asi 20 kusů.

Müsli sušenky k snídani pro děti

Tento recept na müsli sušenky miluji. Jsou chutné, zdravé a tak snadné na přípravu, že je rády dělají i moje děti. Jsou ideální k snídani, jako svačina mezi jídly nebo odpolední sladká pochoutka. Tento recept jsem vlastně dělala už několikrát a jsem ráda, že se s vámi o něj teď mohu podělit!

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Zdravé sušenky na hubnutí bez lepku

Tyto sušenky jsou mým absolutním favoritem, pokud jde o zdravé svačinky. Nejenže jsou velmi chutné, ale mají také nízký obsah kalorií, jsou veganské a bezlepkové. Tento recept jsem objevila před několika lety, když jsem hledala zdravé alternativy k mým obvyklým svačinám - od té doby je peču. Jsou ideální s sebou nebo jako svačina mezi jídly.

Rakouský ořechový striezel s kynutým těstem

V průběhu let jsem vyzkoušela mnoho receptů na dorty, ale ten na Nussstriezel má v mém srdci zvláštní místo. Tento typický rakouský koláč je nadýchaný i křupavý a vyzařuje teplo a útulnost. Doma ho nejraději pečeme v chladných zimních dnech - ta svůdná vůně, která se při pečení šíří celým domem, je prostě nesrovnatelná.

Domácí skořicové rohlíčky z kynutého těsta

Tento recept jsem dělala už několikrát a pokaždé se povedl. Skořicové rohlíčky jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř úžasně měkké a šťavnatá vrstva sladké polevy to celé dokonale doplňuje. Jsou dokonalým doplňkem k rannímu šálku horké kávy nebo sladkým překvapením k odpolednímu čaji.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty