INZERCE

Burgerové housky

Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 20 g kvasinky Přidáno do
  • 250 ml voda Přidáno do
  • 2 čl kristalového cukru Přidáno do
  • 450 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 3 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 pro tření žlutek Přidáno do
  • Sezam na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začneme přípravou kvasu. Do vlažné vody vmícháme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut odpočívat, aby se droždí aktivovalo.

2. Krok

Do další mísy odvážíme mouku, přidáme k ní sůl a olivový olej. Ne v poslední řadě také aktivované kvasnice(mají být tekuté).

3. Krok

Rukama vypracujeme hladké a pružné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

4. Krok

Vykyšli těsto přesuneme na pracovní plochu a jemně ho promícháme. Rozdělím ho na 7 částí (každá cca 125 - 130 g) a každou žemličku ještě promícháme a vytvarujeme do hladké kuličky. Vytvarované žemličky ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme je ještě aspoň 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Před pečením potřeme žemle žloutkem. Posypeme sezamem a pečeme přibližně 20 minut. V dalším příspěvku si dáme recept na celé burgery. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty