INZERCE

Zdroj: yulka3ice from Getty Images

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 5 ks Velké pomeranče Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 1 l Alkohol Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Začneme tím, že pomeranče spaříme.

2. Krok

Poté z pomeranče odstraňte tenkou vrstvu kůry. Snažte se neodstraňovat příliš mnoho albedo (bílé části kůry), je hořká a může zkazit chuť likéru.

3. Krok

Slupky vložte do velké sklenice, zalijte lihem a pevně uzavřete. Nechte stát 2 týdny na teplém místě, nejlépe na slunci. Každých několik dní sklenici promíchejte.

4. Krok

Po dvou týdnech připravte sirup. Cukr zalijte vodou a vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté sirup zchlaďte.

INZERCE
5. Krok

Do vychladlého sirupu nalijte lihovinu z pomerančové kůry. Promíchejte a nechte odležet další 2 dny.

6. Krok

Po dvou dnech přelijte likér do lahví přes síto, aby se oddělily slupky. Uzavřete likér a nechte ho ještě týden odležet.

7. Krok

Po týdnu je likér připraven k pití, ale čím déle leží, tím je chutnější. Bude se skvěle hodit na vánoční stůl!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

30
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

Začneme tím, že pomeranče spaříme.

2. Krok

Poté z pomeranče odstraňte tenkou vrstvu kůry. Snažte se neodstraňovat příliš mnoho albedo (bílé části kůry), je hořká a může zkazit chuť likéru.

3. Krok

Slupky vložte do velké sklenice, zalijte lihem a pevně uzavřete. Nechte stát 2 týdny na teplém místě, nejlépe na slunci. Každých několik dní sklenici promíchejte.

4. Krok

Po dvou týdnech připravte sirup. Cukr zalijte vodou a vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté sirup zchlaďte.

5. Krok

Do vychladlého sirupu nalijte lihovinu z pomerančové kůry. Promíchejte a nechte odležet další 2 dny.

6. Krok

Po dvou dnech přelijte likér do lahví přes síto, aby se oddělily slupky. Uzavřete likér a nechte ho ještě týden odležet.

7. Krok

Po týdnu je likér připraven k pití, ale čím déle leží, tím je chutnější. Bude se skvěle hodit na vánoční stůl!

Ingredience
5 ks
Velké pomeranče
1 kg
cukr
1 l
vody
1 l
Alkohol