INZERCE

Zdroj: LisaaMC from Canva

Dušená kapusta podle Pohlreicha

Tento recept na dušenou kapustu pochází od jednoho z nejznámějších českých kuchařů, Zdeňka Pohlreicha. Jde o tradiční pokrm, který Pohlreich doporučuje servírovat jako přílohu k masu, například k některému z jeho oblíbených pokrmů, vepřovému pečení.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hlava bílé kapusty Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Špekáček nebo slaninu na osmažení Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 lžíci mouky Přidáno do
  • jablko Přidáno do
  • ocet Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky a necháme ji okapat.

2. Krok

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

3. Krok

Smažíme spek na pánvi. Přidáme cibuli a česnek.

4. Krok

Do pánve přidáme kapustu a mícháme, dokud se nezačne kapusta \potit\ Poté ji necháme dusit do měkka.

5. Krok

Přidáme mouku a jablko nakrájené na nudličky, vše smažíme a podle potřeby doléváme vodou.

6. Krok

Před koncem vaření přidáme do kapusty ocet, sůl a pepř podle chuti.

7. Krok

Kapustu necháme ještě chvíli podusit a poté ji můžeme podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty