INZERCE

Zdroj: Rhönbergfoto for Adobe Stock

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Uzená vepřová žebra Přidáno do
  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 kg Brambory Přidáno do
  • 125 ml mléko Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 Kus bobkový list Přidáno do
  • 2 Sušené Hřebíček Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Jak se dělají vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší? Vepřová žebra vložte do velkého hrnce s bobkovým listem a hřebíčkem (přiloženým k cibuli). Hrnec naplňte vodou tak, aby bylo maso zakryté. Pravidelně kontrolujte, zda není třeba vodu doplnit. Vařte na mírném ohni asi 90 minut. Po uvaření bude vepřové maso velmi křehké a šťavnaté, což je přesně požadovaný výsledek.

2. Krok

Zatímco se uzené vepřové maso vaří, připravte si kysané zelí. Dejte pozor, abyste zelí nepřevařili, jinak ztratí svůj říz. Co nejčerstvější kysané zelí zajistí nejlepší chuť.

3. Krok

Oloupejte brambory a zalijte je vodou ve velké pánvi. Vařte brambory, dokud nejsou měkké (přibližně 20-25 minut), a poté je slijte.

4. Krok

Mléko a máslo zahřívejte v malé pánvi, dokud se máslo nerozpustí. Směs nalijte na okapané brambory a rozmačkejte na krémovou kaši. Dochuťte solí a pepřem. Dobrá bramborová kaše by měla být vždy krémová, proto máslem a mlékem nešetřete!

5. Krok

Vepřová žebírka podávejte s kysaným zelím a bramborovou kaší. Plný talíř této lahodné kombinace nadchne celou rodinu.

Podobné recepty

"Černé zelí" (kapusta) s bramborami recept

Snadno připravitelný a zdravý pokrm, který je díky své vydatné chuti vhodný zejména v chladném období.Černé zelí je velmi podobné kapustě. Miluji kombinaci zemité chuti černého zelí a jednoduché přílohy v podobě brambor. Je chutné, výživné, zdravé a především se snadno připravuje na rodinný obědový stůl.

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Klasické švábské zelí spaetzle

Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!

Nejlepší kysané zelí

Nejlepší kysané zelí s masem.

Pánev se savojským zelím s bramborami a slaninou

Úžasně jednoduchý, ale přesto chutný smažený pokrm ze zelí je něco, co vždycky podávám své rodině, když klesne teplota. Tento pokrm připravený z čerstvého zelí a aromatického koření je skutečnou lahůdkou. Naštěstí je těžké tento recept zkazit, protože ingredience a kroky jsou snadno pochopitelné a jednoduché na dodržování. Zde je recept, který vždy používám.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Podobné recepty

"Černé zelí" (kapusta) s bramborami recept

Snadno připravitelný a zdravý pokrm, který je díky své vydatné chuti vhodný zejména v chladném období.Černé zelí je velmi podobné kapustě. Miluji kombinaci zemité chuti černého zelí a jednoduché přílohy v podobě brambor. Je chutné, výživné, zdravé a především se snadno připravuje na rodinný obědový stůl.

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Klasické švábské zelí spaetzle

Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!

Nejlepší kysané zelí

Nejlepší kysané zelí s masem.

Pánev se savojským zelím s bramborami a slaninou

Úžasně jednoduchý, ale přesto chutný smažený pokrm ze zelí je něco, co vždycky podávám své rodině, když klesne teplota. Tento pokrm připravený z čerstvého zelí a aromatického koření je skutečnou lahůdkou. Naštěstí je těžké tento recept zkazit, protože ingredience a kroky jsou snadno pochopitelné a jednoduché na dodržování. Zde je recept, který vždy používám.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty