Crumble s jahodami a rybízem
Domácí jahodovo-rybízový crumble je rychlý a lahodný dezert, který spojuje sladkost šťavnatých jahod s osvěžující kyselostí rybízu. Navrch se přidává křupavá drobenka, která se po upečení krásně rozvoní a dodá dezertu neodolatelnou texturu.
Ingredience
- 500 g ovocné směsi
- 25 g Med
- 2 g skořice
- 200 g hnědý cukr
- 100 g máslo
- 100 g ovesné vločky
- 50 g hladká mouka
Nejnovější letáky
Postup
Vymažte si zapékací mísu máslem nebo kokosovým tukem. zvlášť v mise promíchejte ovoce třeba jahody a rybíz. dochuťe skořicí, medem a třtinovým cukrem.
Dejte do pekáče a zakápněte pomerančovou šťávou. Předehřejte troubu na 180°C
Nechte si povolit máslo v mise. Přisypte cukr, med, vanilkový aromat.
Do směsi z másla vmíchejte ovesné vločky a mouku.
Měla by vzniknout drobivá směs
Směs posypte na ovoce a vše vložte do předehřaté trouby
Pečte cca 40-45 minut s troubou na zaplý ventilátor a vrchní gril. podávejte teplé třeba s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou. Dobrou Chuť