INZERCE

Zdroj: monica-photo by Getty Images

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g Zvěřinové maso (jelen, srna nebo divoké prase) Přidáno do
  • 200 g Cibule Přidáno do
  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 200 g mrkev Přidáno do
  • 100 g celer Přidáno do
  • 1 Kus stroužek česneku Přidáno do
  • 350 ml červené víno Přidáno do
  • 350 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 2 Kus bobkové listy Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Jalovcové bobule Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pro přípravu divočákového guláše nakrájejte divoké maso na cca 2 cm velké kostky. Oslupujte cibuli, mrkvi a celer a nakrájejte je na hrubé kostky. Česnek jemně nakrájejte.

2. Krok

Rozehřejte máslo v velkém hrnci a opečte v něm maso ze všech stran. Vyjměte maso z hrnce a dejte ho stranou.

3. Krok

V téže hrnci orestujte cibuli, mrkev, celer a česnek, dokud nezměknou. Maso vraťte zpět do hrnce.

4. Krok

Přidejte červené víno, divoký vývar, bobkové listy a jalovcové bobule a přiveďte vše k varu. Snížte teplo a nechte gulaš 2 hodiny probublávat.

5. Krok

Ochutnejte divočácký guláš solí a pepřem a podávejte.

Podobné recepty

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Pravý hospodský guláš

Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Hovězí guláš s noky

Tradiční hovězí guláš s přílohou z noků.

Podobné recepty

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Pravý hospodský guláš

Hospodský hovězí guláš je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Kvalitní maso, koření a trochu času na dusení - to jsou hlavní ingredience tohoto skvělého pokrmu.

Jelení pečeně na omáčce

Chutné divoké jídlo, které je obzvláště oblíbené v chladném období. Jelení pečeně se dusí v kořeněné omáčce a je tím pádem obzvláště jemná a šťavnatá. Pokrm se nejlépe podává s knedlíky a červeným zelím.

Chalupářský guláš

Chalupářský guláš je klasický český recept, kombinující kvalitní maso, zeleninu a koření v bohatém, výživném pokrmu, který se podává ideálně s knedlíkem. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou chalupářského guláše.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Azu po tatarsku

Nejenže azu po tatarsku s rýží vyniká svou tatarskou specifickou chutí, ale také bohatostí ingrediencí a pestrostí vůní, které vás zavedou přímo na východ.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Hovězí guláš s noky

Tradiční hovězí guláš s přílohou z noků.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1143 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

385 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1813 recepty