Zdroj: Canva
Hummus
Hummus je jedním z nejlepších blízkovýchodních pokrmů. Je zdravý, všestranný a hodí se téměř ke všemu. Ať už ho chcete podávat jako dip nebo přílohu, hummus je vždy oblíbený. Zde je snadný a chutný recept, po kterém si každý řekne o další!
Ingredience
- 2 plechovky cizrny
- 1⁄3 šálku omáčky tahini
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce citronové šťávy
- 2 Lžíce olivového oleje
- a sůl pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Jakmile máte všechny ingredience nashromážděné, je čas začít vařit! Začněte tím, že scedíte a propláchnete dvě plechovky cizrny, dokud nebudou zbaveny jakýchkoli zbytků nebo nečistot.
Poté je vložte do kuchyňského robota se dvěma lžícemi tahini, čtyřmi stroužky česneku, jednou lžičkou citronové šťávy, půl lžičkou soli a dvěma lžícemi olivového oleje (volitelně).
Pulzujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Pokud chcete mít více chuti, přidejte před dalším pulzováním více mletého kmínu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
A máte hotovo!
Humus zbožňuju, od teď si ho budu dělat sama. Děkuji.