INZERCE

Hamburská hovězí pečeně

Hamburská Hovězí Pečeně je německý kulinářský specialit, který je známý pro jeho bohatou a intenzivní chuť. Jedná se o hovězí maso vařené v chutné omáčce z červeného vína, cibule a bylinek, podávané s bramborami nebo knödeli.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg hovězí pečeně Přidáno do
  • 2 velké cibule, nakrájené na proužky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, posekané Přidáno do
  • 500 ml červeného vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 lžíci sušeného majoránku Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

- Hovězí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehrejte olej a z obou stran maso opečte.

2. Krok

- Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte cibuli, česnek a rajčatový protlak. Směs restujte, dokud cibule nezezlátne.

3. Krok

- Přidejte červené víno a nechte ho 10 minut redukovat.

4. Krok

- Mírně ohřejte hovězí vývar a přidejte ho do pánve. Směs přiveďte k varu a přidejte maso, hořčici a majoránku.

INZERCE
5. Krok

- Pokličku pánve zavřete a maso v troubě pečte dvě hodiny na 170°C.

6. Krok

- Hotovou pečeni můžete podávat například s knedlíkem či bramborami.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Hamburská hovězí pečeně

Hamburská Hovězí Pečeně je německý kulinářský specialit, který je známý pro jeho bohatou a intenzivní chuť. Jedná se o hovězí maso vařené v chutné omáčce z červeného vína, cibule a bylinek, podávané s bramborami nebo knödeli.

150
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

- Hovězí maso osolte a opepřete. V pánvi rozehrejte olej a z obou stran maso opečte.

2. Krok

- Opečené maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte cibuli, česnek a rajčatový protlak. Směs restujte, dokud cibule nezezlátne.

3. Krok

- Přidejte červené víno a nechte ho 10 minut redukovat.

4. Krok

- Mírně ohřejte hovězí vývar a přidejte ho do pánve. Směs přiveďte k varu a přidejte maso, hořčici a majoránku.

5. Krok

- Pokličku pánve zavřete a maso v troubě pečte dvě hodiny na 170°C.

6. Krok

- Hotovou pečeni můžete podávat například s knedlíkem či bramborami.

Ingredience
1 kg
hovězí pečeně
2 velké
cibule, nakrájené na proužky
2 stroužky
česneku, posekané
500 ml
červeného vína
500 ml
hovězího vývaru
2 Lžíce
Hořčice
2 Lžíce
rajčatového protlaku
1 lžíci
sušeného majoránku
sůl a pepř na dochucení
2 Lžíce
rostlinného oleje