INZERCE

Bulka na hamburger

Pokud preferujete domácí přípravu jídla a máte rádi hamburgery, toto je ten pravý recept pro vás. Domácí bulky na burger jsou nejen chutnější, ale také zdravější alternativou oproti kupovaným rožkům. Vyrobte si je sami podle tohoto jednoduchého receptu.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 300 ml mléka Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 30 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 60 g masla Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Do misky nastavte hladkou mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Droždí rozdrobite do malé misky, přidejte lžičku cukru, lžičku mouky a trochu mléka. Vše dobře promíchejte a nechte vzejít kvásek.

3. Krok

Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. V misce s moukou udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko, vykynutý kvásek, vejce a rozpuštěné máslo. Zpracujte těsto, nejprve vařečkou, poté ho hněťte rukama.

4. Krok

Hotové těsto nechejte kynout na teplém místě asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

INZERCE
5. Krok

Poté z těsta vykrajujte kulaté placky, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě asi 15 minut kynout.

6. Krok

Před pečením brioški potřete rozšlehaným vejcem a posypete sezamovými semínky.

7. Krok

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Bulka na hamburger

Pokud preferujete domácí přípravu jídla a máte rádi hamburgery, toto je ten pravý recept pro vás. Domácí bulky na burger jsou nejen chutnější, ale také zdravější alternativou oproti kupovaným rožkům. Vyrobte si je sami podle tohoto jednoduchého receptu.

150
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Do misky nastavte hladkou mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Droždí rozdrobite do malé misky, přidejte lžičku cukru, lžičku mouky a trochu mléka. Vše dobře promíchejte a nechte vzejít kvásek.

3. Krok

Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. V misce s moukou udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko, vykynutý kvásek, vejce a rozpuštěné máslo. Zpracujte těsto, nejprve vařečkou, poté ho hněťte rukama.

4. Krok

Hotové těsto nechejte kynout na teplém místě asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

5. Krok

Poté z těsta vykrajujte kulaté placky, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě asi 15 minut kynout.

6. Krok

Před pečením brioški potřete rozšlehaným vejcem a posypete sezamovými semínky.

7. Krok

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.

Ingredience
500 g
hladké mouky
300 ml
mléka
50 g
cukru
30 g
čerstvého droždí
60 g
masla
1
vejce
1 lžička
soli