INZERCE

Zelňačka s uzeným a smetanou

Zelňačka s uzeným a smetanou je tradiční pokrm, který je velmi oblíbený v mnoha evropských zemích, zejména v zimních měsících. Tato polévka je bohatá a sycící, s krásnými chutěmi kysaného zelí a uzeného masa.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 500 g kysaného zelí Přidáno do
  • 200 g uzeného masa např šunky nebo krkovice Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce sádla nebo rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 112 l vývaru může být zeleninový nebo kuřecí Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • chléb na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Na sádle nebo oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, dokud nezačnou měnit barvu.

2. Krok

Přidejte uzené maso nakrájené na kostičky a smažte, dokud maso nezezlátne.

3. Krok

Přidejte kysané zelí (bez šťávy), majoránku a mletou papriku. Dobře promíchejte.

4. Krok

Přidejte vývar a vařte na mírném ohni asi 30 minut.

5. Krok

Po 30 minutách přidejte smetanu a promíchejte. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.

6. Krok

Vařte dalších 5 minut, poté polévku odstavte.

7. Krok

Podávejte horké, ideálně s kouskem chleba.

8. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Vietnamská polévka Pho Bo

Pho Bo je tradiční vietnamská polévka, silný vývar z hovězího masa plný chuti doplněný o rýžové nudle. Je to populární jídlo ve Vietnamu, kde bývá často konzumováno i jako snídaně nebo jako rychlý pokrm během dne.

Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem je jednoduché a výživné jídlo, které je snadné připravit a chutná vynikající.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Vietnamská polévka Pho Bo

Pho Bo je tradiční vietnamská polévka, silný vývar z hovězího masa plný chuti doplněný o rýžové nudle. Je to populární jídlo ve Vietnamu, kde bývá často konzumováno i jako snídaně nebo jako rychlý pokrm během dne.

Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem je jednoduché a výživné jídlo, které je snadné připravit a chutná vynikající.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Reels

Nové