INZERCE
   
Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images
Vánoční rybí polévka z kapra
Vánoční rybí polévka z kapra je v naší rodině nedílnou součástí Štědrého večera již celé generace.
      INZERCE
   
Ingredience
porce  
6
 - 1 Kosti a hlava z kapra
 - 2 kus mrkve
 - 1 kus celer
 - Přísadka na polévku
 - 2 stroužky česneku
 - petrželová nať
 - sůl a pepř dle chuti
 - 2 Lžíce masla
 
Nejnovější letáky
      INZERCE
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  Vezměte kost a hlavu z kapra (ideálně již od filéovaného kapra), umyjte je a důkladně očistěte.
2. Krok 
  Na hrnec o velikosti cca 5 litrů, ve kterém budete polévku vařit, dejte rozehřát 2 lžíce másla. Přidejte na kosti a hlavu a nechte je orestovat. To jim dodá na chuti.
3. Krok 
  Následně kosti a hlavu zalejte vodou, přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a přísadku na polévku. Nechte pomalu probublávat 1,5 hodiny. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, aby byla polévka co nejčistší.
4. Krok 
  Po uplynutí doby sceďte vývar přes jemné síto a vraťte ho zpět do kastrolu. Dochutíte lžičkou soli, pepřem a utřenými stroužky česneku.