INZERCE

Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images

Vánoční rybí polévka z kapra

Vánoční rybí polévka z kapra je v naší rodině nedílnou součástí Štědrého večera již celé generace.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 Kosti a hlava z kapra Přidáno do
  • 2 kus mrkve Přidáno do
  • 1 kus celer Přidáno do
  • Přísadka na polévku Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • petrželová nať Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Vezměte kost a hlavu z kapra (ideálně již od filéovaného kapra), umyjte je a důkladně očistěte.

2. Krok

Na hrnec o velikosti cca 5 litrů, ve kterém budete polévku vařit, dejte rozehřát 2 lžíce másla. Přidejte na kosti a hlavu a nechte je orestovat. To jim dodá na chuti.

3. Krok

Následně kosti a hlavu zalejte vodou, přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a přísadku na polévku. Nechte pomalu probublávat 1,5 hodiny. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, aby byla polévka co nejčistší.

4. Krok

Po uplynutí doby sceďte vývar přes jemné síto a vraťte ho zpět do kastrolu. Dochutíte lžičkou soli, pepřem a utřenými stroužky česneku.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vánoční rybí polévka z kapra

Vánoční rybí polévka z kapra je v naší rodině nedílnou součástí Štědrého večera již celé generace.

120
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Vezměte kost a hlavu z kapra (ideálně již od filéovaného kapra), umyjte je a důkladně očistěte.

2. Krok

Na hrnec o velikosti cca 5 litrů, ve kterém budete polévku vařit, dejte rozehřát 2 lžíce másla. Přidejte na kosti a hlavu a nechte je orestovat. To jim dodá na chuti.

3. Krok

Následně kosti a hlavu zalejte vodou, přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a přísadku na polévku. Nechte pomalu probublávat 1,5 hodiny. Během vaření pravidelně sbírejte pěnu, aby byla polévka co nejčistší.

4. Krok

Po uplynutí doby sceďte vývar přes jemné síto a vraťte ho zpět do kastrolu. Dochutíte lžičkou soli, pepřem a utřenými stroužky česneku.

Ingredience
1 Kosti
a hlava z kapra
2 kus
mrkve
1 kus
celer
Přísadka na polévku
2 stroužky
česneku
petrželová nať
sůl a pepř dle chuti
2 Lžíce
masla