INZERCE

Vánoční kapustnica se smetanou a vejcem

Klasické vánoční jídlo, které nesmí chybět na žádném slovenském vánočním stole.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Zelná polévka:

  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 kus Domácí klobása Přidáno do
  • 2 hrst sušené houby Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do

Pro mazání:

  • 3 pl olej Přidáno do
  • 2 pl mouka hladká speciální Přidáno do
  • 250 ml šlehačková smetana Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Do hrnce vložíme kyselé zelí a s trochou kyselé vody. Přidáme k němu sušené houby, které jsme namáčeli chvíli ve vodě.

2. Krok

Klobásu nakrájíme na kolečka.

3. Krok

Vše zalijeme vodou a vaříme do měkka.

4. Krok

Jíšku připravíme z oleje, mouky a šlehačky. Zahustíme jí zelňačkou.

5. Krok

Pomalu do něj přidáme rozklepaná vejce a po 10 minutách kapustnici odstavíme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty