INZERCE

Vánoční kapustnica se smetanou a vejcem

Klasické vánoční jídlo, které nesmí chybět na žádném slovenském vánočním stole.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Zelná polévka:

  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 kus Domácí klobása Přidáno do
  • 2 hrst sušené houby Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do

Pro mazání:

  • 3 pl olej Přidáno do
  • 2 pl mouka hladká speciální Přidáno do
  • 250 ml šlehačková smetana Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Do hrnce vložíme kyselé zelí a s trochou kyselé vody. Přidáme k němu sušené houby, které jsme namáčeli chvíli ve vodě.

2. Krok

Klobásu nakrájíme na kolečka.

3. Krok

Vše zalijeme vodou a vaříme do měkka.

4. Krok

Jíšku připravíme z oleje, mouky a šlehačky. Zahustíme jí zelňačkou.

5. Krok

Pomalu do něj přidáme rozklepaná vejce a po 10 minutách kapustnici odstavíme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2615 recepty

Masové pokrmy

1289 recepty

Dezert

1824 recepty

Cuketa

109 recepty

Pizza

62 recepty

Smažené

480 recepty

Brambory

398 recepty

Droždí

240 recepty

Levná jídla

641 recepty

Těstoviny

284 recepty