INZERCE

Zdroj: Canva

Tartar z lososa

Máte rádi ryby? Co takhle vyzkoušet tartar z čerstvého lososa, který je naprostou pochoutkou? Pojďme na něj!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 250 g čerstvého lososa Přidáno do
  • 14 cibule Přidáno do
  • 1 lžička křenu Přidáno do
  • 1 lžička kapary Přidáno do
  • 1 lžička petrželky Přidáno do
  • 1 lžička citronové šťávy Přidáno do
  • 1 lžička olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Topinky Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Prvně lososové filé omyjte, osušte a nakrájejte na velmi jemné kousky. Můžete ho také nahrubo nasekat a následně jemně posekat nožem, abyste dosáhli konzistence tartaru.

2. Krok

Přidejte do misky nakrájenou cibuli, křen, kapary, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a také olivový olej.

3. Krok

Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

4. Krok

Můžete přidat více citronové šťávy, křenu či petrželky podle preference.

5. Krok

Všechny suroviny důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily a dochutily.

6. Krok

Tartar z lososa nechte v chladničce odpočinout minimálně 30 minut, aby se chutě propojily a losos pěkně změkl.

7. Krok

Před podáváním naaranžujte tartar na topinkách či na čerstvém chlebu. Můžete ozdobit plátkem citronu či větvičkou bylinky.

8. Krok

Můj tip, nejlepší je tartar z norského lososa!

9. Krok

Dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty