INZERCE

Zdroj: Canva

Sašimi

Znáte sashimi? Ne? Jedná se o porkm podobný známému sushi. Tento sashimi recept se vám jistě bude líbit a bude vám také i chutnat!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvého rybího filetu Přidáno do
  • sójová omáčka Přidáno do
  • Kvalitní wasabi pasta Přidáno do
  • čerstvý zázvor Přidáno do
  • Nasekaná jarní cibulka Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Začněte prvně tím, že si připravíte rybí filet. Nejlepší je losos na sashimi.

2. Krok

Dbejte na to, aby byl rybí filet čerstvý a vhodný pro sushi (sushi-grade), aby byl bezpečný k jídlu v syrovém stavu.

3. Krok

Pokud je rybí filet ještě s kůží, pečlivě ji odstraňte.

4. Krok

Poté rybu důkladně omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte ji pomocí kuchyňského papíru.

5. Krok

Položte rybí filet na čistý a ostrý řezací prkýnko.

6. Krok

Sashimi se tradičně podává ve formě tenkých plátků.

7. Krok

S ostřím dlouhého a ostrého nože nakrájejte rybu na tenké plátky, které budou asi 0,5 cm až 1 cm tlusté.

8. Krok

Řezání by mělo být plynulé a jemné, abyste získali krásně vyhlížející sashimi.

9. Krok

Hotové sashimi plátky opatrně přesuňte na servírovací mísu či talíř. Umístěte je vedle sebe a ujistěte se, že jsou hezky rovné.

10. Krok

Doporučuje se podávat sashimi se sojovou omáčkou, wasabi pastou a tenkými plátky čerstvého zázvoru.

11. Krok

Nakrájejte zázvor na tenké plátky a umístěte jej vedle sashimi.

12. Krok

Jemnou špetku wasabi pasty dejte také na okraj misky.

13. Krok

Při konzumaci sashimi namáčejte plátky do sojové omáčky s trochou wasabi a doplňujte chutí čerstvým zázvorem.

14. Krok

Před servírováním můžete sashimi ozdobit jemně nasekanou jarní cibulkou, která dodá pokrmu svěží a barevný vzhled.

Podobné recepty

Tartar z lososa

Máte rádi ryby? Co takhle vyzkoušet tartar z čerstvého lososa, který je naprostou pochoutkou? Pojďme na něj!

Onigirazu

Onigirazu je japonský pokrm, který se někdy nazývá také Sushi Sandwich. Je to rýžové sendvič plněný různými ingrediencemi, které se často liší podle vkusu a potřeb. Tento recept na Onigirazu je pro 4 porce, příprava trvá zhruba 30 minut.

Poke bowl s lososem

Znáte tento poke bowl recept? Ne? Pojďme se na něj podívat! Jedná se o velice zdravý a především chutný poke bowl s lososem a čerstvou zeleninou.

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Čerstvý losos pečený v troubě s citronem a koprem

Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citronem a koprem se v mé domácnosti stal základním jídlem a s potěšením ho často připravuji.

Vynikající krevety na česneku

Tento recept je ideální pro milovníky česneku a krevet. Je to opravdu rychlovka a vynikající na rychlou večeři!

Rýžový salát s tuňákem

Rýžový salát s tuňákem je lehký, zdravý a bohatý na proteiny. Praktické je, že ho můžete připravit dopředu a vychutnat si jej na oběd nebo večeři.

Paella s mořskými plody

Hola! Připravte si doma tento skvělý španělský recept - španělská paella! Pokud milujete mořské plody, je paella pro vás ta pravá!

Podobné recepty

Tartar z lososa

Máte rádi ryby? Co takhle vyzkoušet tartar z čerstvého lososa, který je naprostou pochoutkou? Pojďme na něj!

Onigirazu

Onigirazu je japonský pokrm, který se někdy nazývá také Sushi Sandwich. Je to rýžové sendvič plněný různými ingrediencemi, které se často liší podle vkusu a potřeb. Tento recept na Onigirazu je pro 4 porce, příprava trvá zhruba 30 minut.

Poke bowl s lososem

Znáte tento poke bowl recept? Ne? Pojďme se na něj podívat! Jedná se o velice zdravý a především chutný poke bowl s lososem a čerstvou zeleninou.

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Čerstvý losos pečený v troubě s citronem a koprem

Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citronem a koprem se v mé domácnosti stal základním jídlem a s potěšením ho často připravuji.

Vynikající krevety na česneku

Tento recept je ideální pro milovníky česneku a krevet. Je to opravdu rychlovka a vynikající na rychlou večeři!

Rýžový salát s tuňákem

Rýžový salát s tuňákem je lehký, zdravý a bohatý na proteiny. Praktické je, že ho můžete připravit dopředu a vychutnat si jej na oběd nebo večeři.

Paella s mořskými plody

Hola! Připravte si doma tento skvělý španělský recept - španělská paella! Pokud milujete mořské plody, je paella pro vás ta pravá!

Reels

Nové