INZERCE

Zdroj: Pixabay

Polévka albondigas

Albondigas mexicanas neboli španělské masové kuličky jsou známým a oblíbeným jídlem po celém Španělsku. Jedná se o lahodné kousky mletého masa, obalované v chlebových drobkách a podávané v aromatické rajčatové omáčce. Jsou ideálním pokrmem pro rodinný oběd či večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g mletého vepřového masa Přidáno do
  • 500 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 100 g starého chleba Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 plechovka rajčat vlastní šťávě Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Mouka Přidáno do
  • 1 lžička šafránu Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • hrst petrželky Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si připravíme náplň pro kuličky. To uděláme tak, že smícháme mletá masa, nakrájený starý chléb, nastrouhaný česnek, vajíčko, papriku, sůl a pepř. Všechny suroviny si dobře promícháme a dáme na chvíli odpočinout.

2. Krok

Z připravené směsi tvarujeme malé kuličky, které obalíme v mouce.

3. Krok

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajčata vlastní šťávě a šafrán. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.

4. Krok

Do omáčky vložíme kuličky a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

5. Krok

Podáváme s čerstvou petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty