INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=apDriQxOHPQ

Poctivá dršťková polévka

Klasická česká dršťková polévka je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších jídel v České republice. Je velmi chutná a rychlá na přípravu, takže by měl každý, kdo má rád tradiční českou kuchyni, tento recept vyzkoušet.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězích drštěk Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 petržele Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 litr vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na kostky a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a odstraňte pěnu.

2. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Dusíme do měkka.

3. Krok

V másle rozpusťte mouku a vmíchejte do polévky. Vařte ještě asi 10 minut.

4. Krok

Osolte a opepřete podle chuti.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Uzená polévka s kroupami jako od babičky
Videorecept

Uzená polévka s kroupami jako od babičky

Jak na uzenou polévku s kroupami jako od babičky? Stačí pár základních ingrediencí a snadných kroků a máte vynikající vydatnou polévku, ideální na zahřátí v chladných dnech.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Dokonalý hovězí vývar, pomalu tažený

Hovězí vývar je základ mnoha pokrmů a vynikajících polévek. Připravte si perfektní silný, základem je ho dlouho táhnout, ideálně 6-8 hodin. Pomalu tažený vývar je typický pro různé země po celém světě, a je oblíbený pro svou chuť a nutriční hodnoty.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Uzená polévka s kroupami jako od babičky
Videorecept

Uzená polévka s kroupami jako od babičky

Jak na uzenou polévku s kroupami jako od babičky? Stačí pár základních ingrediencí a snadných kroků a máte vynikající vydatnou polévku, ideální na zahřátí v chladných dnech.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Dokonalý hovězí vývar, pomalu tažený

Hovězí vývar je základ mnoha pokrmů a vynikajících polévek. Připravte si perfektní silný, základem je ho dlouho táhnout, ideálně 6-8 hodin. Pomalu tažený vývar je typický pro různé země po celém světě, a je oblíbený pro svou chuť a nutriční hodnoty.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Španělský ptáček s rýží - česká klasika

Španělský ptáček nemá se Španělskem nic společného, naopak je to vynikající česká klasika, ke které se nejlépe hodí rýže. Tento recept udělá hovězí maso krásně jemné a křehké.

Reels

Nové