:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fJfrYsfzopGIhXikgfJE/4fb1073ff6ae7fc56bce5488362dbd.png)
Zdroj: Pixabay : sardenacarlo
Kávové sušenky recept
Tyto kávové sušenky jsou ideální pro každý den, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Díky své výrazné vůni a lahodné chuti poskytují nesrovnatelný chuťový zážitek. Jako vášnivá milovnice kávy a amatérská pekařka jsem tento recept připravila již mnohokrát a vždy jsem si všimla, jak dobře chutná rodině i přátelům.
Ingredience
- 1 Pohár Máslo (měkké)
- 11⁄2 Pohár cukr
- 1 vejce
- 1 KL vanilková esence
- 3 Tablespoon Instantní kávový prášek
- 21⁄2 Pohár Mouka
- 1⁄2 KL prášek do pečiva
- 1⁄4 KL sůl
- Čokoládová poleva (nepovinné)
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Chcete-li upéct kávové sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Zjistila jsem, že papír na pečení poskytuje nejčistší a nejjednodušší výsledek.
Ve velké míse šlehejte změklé máslo a cukr, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Poté přidejte vejce, vanilku a instantní kávový prášek. Instantní káva dodá sušenkám jedinečnou chuť.
V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a pak je pomalu přidejte do máslové směsi. Ujistěte se, že je vše dobře promícháno.
Těsto vytvarujte a položte na připravený plech. Na každou sušenku by měla připadnout asi 1 polévková lžíce těsta a dostatek místa mezi nimi, protože se během pečení rozšíří.
Sušenky pečte asi 10-15 minut nebo do zlatohněda na okrajích. Uprostřed se mohou zdát ještě trochu měkké, ale to nevadí - po vychladnutí ztvrdnou.
Kávové sušenky vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu, poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Vychladlé kávové sušenky lze případně potřít čokoládovou polevou, aby byly ještě sladší.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Kávové sušenky recept
Tyto kávové sušenky jsou ideální pro každý den, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Díky své výrazné vůni a lahodné chuti poskytují nesrovnatelný chuťový zážitek. Jako vášnivá milovnice kávy a amatérská pekařka jsem tento recept připravila již mnohokrát a vždy jsem si všimla, jak dobře chutná rodině i přátelům.
Chcete-li upéct kávové sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Zjistila jsem, že papír na pečení poskytuje nejčistší a nejjednodušší výsledek.
Ve velké míse šlehejte změklé máslo a cukr, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Poté přidejte vejce, vanilku a instantní kávový prášek. Instantní káva dodá sušenkám jedinečnou chuť.
V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a pak je pomalu přidejte do máslové směsi. Ujistěte se, že je vše dobře promícháno.
Těsto vytvarujte a položte na připravený plech. Na každou sušenku by měla připadnout asi 1 polévková lžíce těsta a dostatek místa mezi nimi, protože se během pečení rozšíří.
Sušenky pečte asi 10-15 minut nebo do zlatohněda na okrajích. Uprostřed se mohou zdát ještě trochu měkké, ale to nevadí - po vychladnutí ztvrdnou.
Kávové sušenky vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu, poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Vychladlé kávové sušenky lze případně potřít čokoládovou polevou, aby byly ještě sladší.
Jak jste tento recept připravili?