INZERCE

Zdroj: Canva

Italské houbové rizoto

Italské rizoto patří k nejlepším specialitám téměř každé dobré italské restaurace. Víte, jak toto skvělé rizoto připravit, ať se vám rozplývá na jazyku?

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g rýže na rizoto Přidáno do
  • 400 g směsi hub Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 60 ml suchého bílého vína Přidáno do
  • 800 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • 60 g másla Přidáno do
  • 60 g strouhaného parmazánu Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Čerstvá petrželka nebo bazalka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve očistěte a nakrájejte houby na tenké plátky či kousky.

2. Krok

Můžete je opláchnout pod tekoucí vodou.

3. Krok

V hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni a přidejte cibuli.

4. Krok

Smažte ji, dokud nezměkne a nezezlátne.

5. Krok

Přidejte česnek a houby a vařte je asi 5 minut, dokud nezezlátnou a neuvolní šťávu.

6. Krok

Mezitím v jiném hrnci zahřejte zeleninový vývar a udržujte ho teplým.

7. Krok

Přidejte rýži do hrnce s houbami a promíchejte, dokud nebude rýže pokrytá olejem a mírně prohřátá.

8. Krok

Přilijte víno a nechte jej vařit, dokud se téměř nevypaří.

9. Krok

Postupně přilévejte teplý zeleninový vývar, asi 1/2 šálku najednou, za občasného míchání.

10. Krok

Pokračujte, dokud rýže nebude měkká, ale stále mírně al dente.

11. Krok

To by mělo trvat cca 20 minut.

12. Krok

Když je rýže uvařená, přidejte máslo a strouhaný parmazán.

13. Krok

Míchejte, dokud se máslo a parmazán nerozpustí a nevytvoří krémovou omáčku.

14. Krok

Ochutnejte rizoto a přidávejte podle potřeby sůl a pepř.

15. Krok

Přidejte nasekanou petrželku či bazalku a opatrně vše promíchejte.

16. Krok

Krémové houbové rizoto ihned podávejte, aby bylo horké.

17. Krok

Můžete ho ozdobit několika houbami nebo strouhaným parmazánem.

Podobné recepty

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Linguine aglio olio

Italský oblíbený recept jako těstoviny linguine si zamilujete! Příprava je velice jednoduchá a rychlá.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Domácí tagliatelle s čerstvými houbami
Photorecipe

Domácí tagliatelle s čerstvými houbami

Velmi chutné, lehce pikantní houbové těstoviny s parmazánem

Italské rizoto s zampiony

Fettuccine alfredo recept

Hledáte nový recept na těstoviny? Jeden takový pro vás mám! Jedná se o výborné alfredo fettuccine recept, které si zaruřeně zamilujete.

Těstoviny rigatoni

Italské rigatoni ještě jistě neznáte! O co jde? Tyto velmi chutné těstoviny jsou vhodné k jakékoliv omáčce či na salát. Pojďme si jeden takový rigatoni recept připravit.

Listový špenát s těstovinami

Listový špenát s těstovinami je skvělým jídlem, které je rychlé, zdravé a chutné. Je ideální pro večeři, když nemáte moc času na přípravu složitějších pokrmů. Tento recept je vegetariánský, ale pokud máte raději maso, můžete jej přidat.

Rizoto z perlového ječmene pouze z 5 ingrediencí

Rizoto z perlového ječmene je jídlo, které ráda připravuji znovu a znovu. Tento italský recept s německým nádechem má obzvlášť lahodnou chuť a je vítanou změnou oproti tradičním rizotům. Díky své krémové, ale na skus pevné konzistenci je rizoto z perlového ječmene skutečným požitkem pro všechny smysly.

Podobné recepty

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Linguine aglio olio

Italský oblíbený recept jako těstoviny linguine si zamilujete! Příprava je velice jednoduchá a rychlá.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Domácí tagliatelle s čerstvými houbami
Photorecipe

Domácí tagliatelle s čerstvými houbami

Velmi chutné, lehce pikantní houbové těstoviny s parmazánem

Italské rizoto s zampiony

Fettuccine alfredo recept

Hledáte nový recept na těstoviny? Jeden takový pro vás mám! Jedná se o výborné alfredo fettuccine recept, které si zaruřeně zamilujete.

Těstoviny rigatoni

Italské rigatoni ještě jistě neznáte! O co jde? Tyto velmi chutné těstoviny jsou vhodné k jakékoliv omáčce či na salát. Pojďme si jeden takový rigatoni recept připravit.

Listový špenát s těstovinami

Listový špenát s těstovinami je skvělým jídlem, které je rychlé, zdravé a chutné. Je ideální pro večeři, když nemáte moc času na přípravu složitějších pokrmů. Tento recept je vegetariánský, ale pokud máte raději maso, můžete jej přidat.

Rizoto z perlového ječmene pouze z 5 ingrediencí

Rizoto z perlového ječmene je jídlo, které ráda připravuji znovu a znovu. Tento italský recept s německým nádechem má obzvlášť lahodnou chuť a je vítanou změnou oproti tradičním rizotům. Díky své krémové, ale na skus pevné konzistenci je rizoto z perlového ječmene skutečným požitkem pro všechny smysly.

Reels

Nové