INZERCE

Zdroj: grafvision from Getty Images

Domácí škvarky

Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg vepřový sádlo Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Sádlo nakrájíme na malé kostičky.

2. Krok

Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.

3. Krok

Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.

4. Krok

Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.

INZERCE
5. Krok

Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.

6. Krok

Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1420 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Domácí škvarky

Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.

60
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Sádlo nakrájíme na malé kostičky.

2. Krok

Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.

3. Krok

Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.

4. Krok

Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.

5. Krok

Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.

6. Krok

Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.

Ingredience
1 kg
vepřový sádlo
500 ml
voda