:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ZUa12c-BKOH0udbJQulH/158757e1e04ed0891c6288c1987a02.jpeg)
Zdroj: grafvision from Getty Images
Domácí škvarky
Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.
Ingredience
- 1 kg vepřový sádlo
- 500 ml voda
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Sádlo nakrájíme na malé kostičky.
Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.
Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.
Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.
Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.
Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Domácí škvarky
Chutné a křupavé domácí škvarky jsou skvělou přílohou k pečivu nebo jako samostatná svačina.
Sádlo nakrájíme na malé kostičky.
Vložíme kostičky sádla do hrnce a přidáme vodu.
Vaříme na mírném ohni a často mícháme, aby sádlo neshořelo.
Jakmile sádlo začne tát a tvořit se škvarky, zvyšujeme teplotu ohně a často mícháme.
Když jsou škvarky zlatohnědé a křupavé, vypneme oheň a škvarky scedíme přes cedník.
Škvarky necháme odstát, dokud nebudou mít pokojovou teplotu, a poté je můžeme konzumovat.
Jak jste tento recept připravili?