INZERCE

Zdroj: brebcaphotos from Canva

Vepřové maso v pivní omáčce

Pečené vepřové maso v pivní omáčce je tradiční české jídlo, které je bohaté na chutě a ideální pro chladné dny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřového masa Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 250 ml tmavého piva Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V prvním kroku si nasolíme a opepříme maso, které pak na rozehřátém sádle osmažíme ze všech stran. Já osobně používám k tomu měděnou pánev, která rovnoměrně rozdělí teplo.

2. Krok

Vepřové maso pak přesuneme do pekáče.

3. Krok

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a obojí přidáme k masu.

4. Krok

Vše promícháme s hořčicí a medem a zalijeme pivem.

5. Krok

Předkryjeme pekáč a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi hodinu, poté pekáč odkryjeme a maso necháme zezlátnout a omáčku zredukovat. Důležité je maso v průběhu pečení občas podlít omáčkou, aby zůstalo šťavnaté.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty