INZERCE

Zdroj: gbh007 from Getty Images

Vepřové kotlety

Vepřová kotleta je klasické polské jídlo, které se mi vždycky perfektně povede. Vepřová kotleta je oblíbeným jídlem mé rodiny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 plátky Vepřová panenka Přidáno do
  • 2 ks Vejce Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř podle chuti Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Fritovací olej Přidáno do
  • Pšeničná mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte přípravou vepřové panenky. Pokud máte velké plátky, můžete je rozříznout na polovinu. Je důležité, aby byly plátky stejně silné, aby se zajistilo rovnoměrné smažení. Já se vždy snažím, aby byly silné asi 1,5-2 cm.

2. Krok

Poté si připravte strouhanku. V jedné míse rozšlehejte vejce a ve druhé smíchejte strouhanku se solí a pepřem. Na začátku obalování jsem navíc použila celozrnnou mouku, která pomáhá strouhance přilnout k masu.

3. Krok

Každý plátek vepřového masa namočte nejprve do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Snažte se, aby byla strouhanka rovnoměrně rozprostřena po celém řízku.

4. Krok

Kotlety osmažte na středním plameni. Dávejte pozor, aby se obal nepřipálil, ale zároveň aby se maso stihlo opéct. Podle mých zkušeností je nejlepší smažit kotlety asi 4-5 minut z každé strany.

5. Krok

Hotové kotlety odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Vždy se je snažím podávat ihned, dokud jsou ještě horké a křupavé. Jsou vynikající s brambory, salátem a houbovou omáčkou.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Smažené karbanátky

Tradiční český smažené karbanátky recept, které jsou skvělým doplňkem k bramborám, rýži nebo těstovinám. Karbanátky jsou jemné, šťavnaté a chutné, a to díky kvalitním surovinám včetně vepřového masa a cibule.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Pikantní thajské smažené krevety satay

V tomto smaženém pokrmu se umami krevety, křupavá zelenina a pikantní omáčka satay spojí v úžasnou symfonii chutí.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Smažené karbanátky

Tradiční český smažené karbanátky recept, které jsou skvělým doplňkem k bramborám, rýži nebo těstovinám. Karbanátky jsou jemné, šťavnaté a chutné, a to díky kvalitním surovinám včetně vepřového masa a cibule.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Pikantní thajské smažené krevety satay

V tomto smaženém pokrmu se umami krevety, křupavá zelenina a pikantní omáčka satay spojí v úžasnou symfonii chutí.

Bramboráky s kuřecí směsí

Kuřecí směs na bramboráky jsou skvělým tradičním českým jídlem a jejich kombinace s kuřecím masem a zeleninou přinese nejen výživný, ale i lahodný pokrm. Vaření těchto vynikajících bramboráků s kuřecí směsí je snadné a rychlé, ideální pro rušné dny.

Chutné drůbeží rizoto

Drůbeží rizoto recept je klasické italské jídlo plné chuti. S čerstvými surovinami a delikátním masem je to neodolatelné jídlo, které je jak výživné, tak lahodné. Tento recept na drůbeží rizoto je jednoduchý na přípravu a zdobený sýrem parmezánem, který z něj udělá jídlo, které vás i vaše rodinu nebo přátele určitě potěší.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty