INZERCE

Zdroj: iko636 from Getty Images

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou, která je ideální k obědu nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g Vepřová panenka Přidáno do
  • Sůl a mletý černý pepř Přidáno do
  • 3 kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 200 ml Zakysaná smetana Přidáno do
  • 100 ml suché bílé víno Přidáno do
  • Olej na opékání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vepřovou panenku nejprve očistěte a nakrájejte na plátky. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji z každé strany. Poté maso vyjměte a dejte stranou.

2. Krok

Na stejné pánvi přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova. Po několika minutách přidejte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte.

3. Krok

Nyní přichází nejdůležitější část - přidejte opečené maso zpět do omáčky a nechte ji na mírném ohni asi 20 minut vařit.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou, která je ideální k obědu nebo večeři.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Vepřovou panenku nejprve očistěte a nakrájejte na plátky. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji z každé strany. Poté maso vyjměte a dejte stranou.

2. Krok

Na stejné pánvi přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova. Po několika minutách přidejte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte.

3. Krok

Nyní přichází nejdůležitější část - přidejte opečené maso zpět do omáčky a nechte ji na mírném ohni asi 20 minut vařit.

Ingredience
800 g
Vepřová panenka
Sůl a mletý černý pepř
3 kus
Cibule
2 stroužky
Česnek
200 ml
Zakysaná smetana
100 ml
suché bílé víno
Olej na opékání