INZERCE

Zdroj: Canva

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 litr kysaného zelí Přidáno do
  • 3 brambory Přidáno do
  • 1 hrsti sušených hub Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 2 dopisy bobkový list Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm cibuli, dokud není nádherně zlatavá.

2. Krok

Přidejte do pánve kysané zelí, brambory a houby.

3. Krok

Poté přidejte kmín, bobkové listy, sůl a pepř.

4. Krok

Směs zelí, brambor a hub zalijte vodou a vařte na středním plameni, dokud brambory nezměknou a směs nezíská požadovanou hustotu.

5. Krok

Při potřebě přidejte více vody.

6. Krok

Přidejte do směsi octa a cukr, dokud nezískáte správnou kyselost a chuť.

7. Krok

Vařte směs na mírném ohni dalších asi 5-10 minut, dokud se všechny přísady dobře nespojí a nechutnají skvěle!

8. Krok

Pokrm podávejte horký a doporučuji ho s kousky uzeného masa či klobáskou.

9. Krok

Tento tradiční valašský pokrm je skvělou volbou pro studené dny, kdy si potrpíte na výživné a chutné jídlo.

10. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Pravá česnečka

Máte zájem připravit něco, co je plné česnekové chuti? Pak je pro vás tato česnekačka jako stvořená! Recept je jednoduchý a plný úžasné česnekové chuti.

Tomatová polévka

Tomatová polévka je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který se vyrábí z čerstvých rajčat, zeleniny, bylinek a koření, čímž vytváří jemnou a aromatickou chuťovou kombinaci.

Nejlepší bramborovo-hráškové pyré

Toto lahodné pyré je skvělým doplňkem k mnoha pokrmům. Brambory a hrášek se spojují do jedinečné chuti, která se skvěle hodí k masu, rybám, ale i zeleninovým pokrmům.

žampionový krém

Sametová houbová polévka je teplý pokrm ideální pro zimní období.

Žampionová polévka

Tento recept na žampionovou polévku je rychlý a snadný na přípravu a obsahuje ingredience, které již pravděpodobně máte v kuchyni. Je to ideální jídlo, které se hodí téměř k čemukoliv, takže vezměte všechny ingredience a pusťte se do vaření!

Kmínová s vejcem

Kmínová polévka s vejcem je tradiční česká jídlo, které oceníte nejen pro jeho jednoduchou přípravu, ale také pro jeho výraznou a bohatou chuť. Tento recept je ideální pro rychlý a zároveň chutný oběd.

Polévka z hlívy

Houbová polévka je uklidňující klasika, která je ideální pro chladné večery a deštivé dny. Její příprava je navíc překvapivě snadná! Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a trochu trpělivosti a během chvilky budete mít lahodnou polévku.

Podobné recepty

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Pravá česnečka

Máte zájem připravit něco, co je plné česnekové chuti? Pak je pro vás tato česnekačka jako stvořená! Recept je jednoduchý a plný úžasné česnekové chuti.

Tomatová polévka

Tomatová polévka je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který se vyrábí z čerstvých rajčat, zeleniny, bylinek a koření, čímž vytváří jemnou a aromatickou chuťovou kombinaci.

Nejlepší bramborovo-hráškové pyré

Toto lahodné pyré je skvělým doplňkem k mnoha pokrmům. Brambory a hrášek se spojují do jedinečné chuti, která se skvěle hodí k masu, rybám, ale i zeleninovým pokrmům.

žampionový krém

Sametová houbová polévka je teplý pokrm ideální pro zimní období.

Žampionová polévka

Tento recept na žampionovou polévku je rychlý a snadný na přípravu a obsahuje ingredience, které již pravděpodobně máte v kuchyni. Je to ideální jídlo, které se hodí téměř k čemukoliv, takže vezměte všechny ingredience a pusťte se do vaření!

Kmínová s vejcem

Kmínová polévka s vejcem je tradiční česká jídlo, které oceníte nejen pro jeho jednoduchou přípravu, ale také pro jeho výraznou a bohatou chuť. Tento recept je ideální pro rychlý a zároveň chutný oběd.

Polévka z hlívy

Houbová polévka je uklidňující klasika, která je ideální pro chladné večery a deštivé dny. Její příprava je navíc překvapivě snadná! Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a trochu trpělivosti a během chvilky budete mít lahodnou polévku.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty