INZERCE

Tvarohová žemlovka

Žemlovka s tvarohem je tradiční česká sladká pochoutka, kterou si oblíbíte pro její jednoduchou přípravu a výbornou chuť. Je pečena ve formě a připravena z tvarohu, starých rohlíků a vajec. Tuto dezertovou verzi můžete podávat středně sladkou nebo dosladit podle svého gusta.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Střední rohlíky Přidáno do
  • 1 l mléka Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 3 Lžíce cukru Přidáno do
  • 1 bal vanilkového cukru Přidáno do
  • 500 g polotučného tvarohu Přidáno do
  • Máslo na vymazání pekáče Přidáno do
  • strouhanka na vysypání pekáče Přidáno do
  • trochu másla a cukru k posypání hotové žemlovky Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Rohlíky nahrubo nakrájejte a dejte do mísy. Přelijte je mírně ohřátým mlékem a nechte chvilku nabobtnat.

2. Krok

Mezitím si vymažte pekáč máslem a vysypte ho strouhankou. Také rozklepněte vajíčka, oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

3. Krok

K nabobtnalým rohlíkům přidejte tvaroh, žloutky, cukr a vanilkový cukr. Dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně zašlehejte tuhý sníh z bílků.

4. Krok

Tvarohovou směs vlijte do vymazaného pekáče a hladce ji rozprostřete. Žemlovku posypte trochou cukru a pokud máte rádi, můžete ji ještě ozdobit kousíčky másla.

5. Krok

Pekáč dejte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 180 stupňů zhruba 35 minut, dokud nebude žemlovka pevná a na povrchu zlatavě hnědá.

6. Krok

Žemlovku nechejte trochu vychladnout, poté ji můžete nakrájet na porce, přidat jablka a podávat. Dobrou chuť! Žemlovka s jablky a tvarohem je na světě!

Podobné recepty

Zemlbába z vánočky

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Dukátové buchtičky s krémem
Videorecept

Dukátové buchtičky s krémem

Česká klasika, tím je tento výtečný recept na buchtičky s krémem! Jak je připravit? Pojďme se na to podívat.

Low carb housky z tvarohu

Low carb housky z tvarohu jsou skvělou alternativou k tradičním pečivům s vysokým obsahem sacharidů. Tvaroh a kokosová mouka jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což přispívá k dlouhotrvajícímu pocitu sytosti. Připravte si tyto domácí housky i vy!

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který kombinuje brambory s jemným tvarohem, tvořící krémovou a sýrovou konzistenci s příjemnou dochutí.

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Brokolicové karbanátky z trouby

Zdravé brokolicové karbanátky pečené v troubě.

Fit tvarohové kuličky s jahodami

Fit a zároveň nenáročný recept na přípravu tohoto sytého pokrmu, který je jako stvořený na léto.

Podobné recepty

Zemlbába z vánočky

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Dukátové buchtičky s krémem
Videorecept

Dukátové buchtičky s krémem

Česká klasika, tím je tento výtečný recept na buchtičky s krémem! Jak je připravit? Pojďme se na to podívat.

Low carb housky z tvarohu

Low carb housky z tvarohu jsou skvělou alternativou k tradičním pečivům s vysokým obsahem sacharidů. Tvaroh a kokosová mouka jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, což přispívá k dlouhotrvajícímu pocitu sytosti. Připravte si tyto domácí housky i vy!

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem jsou jednoduchým, ale lahodným pokrmem, který kombinuje brambory s jemným tvarohem, tvořící krémovou a sýrovou konzistenci s příjemnou dochutí.

Krémové sýrové spaetzle Německá kuchyně

Klasikou německé kuchyně, která nikdy nezklame, jsou rozhodně krémové Käsespätzle. Jako rodilá Švábka jsem tento recept od dětství nesčetněkrát připravovala a vylepšovala, a proto mohu potvrdit: S těmi správnými ingrediencemi a několika triky v rukávu jsou domácí Käsespätzle neodolatelně chutné!

Rychlé a snadné gratinování brambor a pórku

Tento recept na "bramborový pórkový nákyp" je jedním z mých nejoblíbenějších zimních jídel. Je krémový, hřejivý a velmi sytý. Tento pokrm jsem pro svou rodinu a přátele připravila už nesčetněkrát a vždycky má velký úspěch. Čerstvý pórek a brambory jsou dušené s česnekem a poté zapečené v troubě - lahůdka pro chuťové buňky!

Brokolicové karbanátky z trouby

Zdravé brokolicové karbanátky pečené v troubě.

Fit tvarohové kuličky s jahodami

Fit a zároveň nenáročný recept na přípravu tohoto sytého pokrmu, který je jako stvořený na léto.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1148 recepty

Dezert

1603 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1826 recepty