:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/sAT0LRlZUdWCRdBJCp5F/88ad5921b822bdb270606441a1751c.png)
Zdroj: Canva
Trifle
Trifle je sladký anglický dezert, který se skládá z několika vrstev ovoce, bílého pudinku, piškotů a šlehačky a podává se v pohárku. Tento recept na trifle postačí pro 6 porcí, příprava trvá přibližně 30 minut a poté je třeba dezert nechat alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.
Ingredience
- 1 Balení piškotů
- 500 g čerstvého ovoce
- 500 ml mléka
- 1 vanilka pudinkový prášek
- 100 g cukru
- 400 ml šlehačky
- 1 Lžíce rumu
- čokoládové nebo ovocné posypky na ozdobení
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Připravte si vanilkový pudink podle návodu na obalu a nechte ho vychladit.
Nasekejte ovoce na menší kousky a přidejte do misky.
Opláchněte misku nebo pohárky a postupně vrstvěte piškotama, ovocem, vanilkovým pudinkem a šlehačkou. Opakujte postup tak dlouho, dokud nevyužijete všechny ingredience.
Pokud používáte rum nebo brandy, můžete ho postříkat přímo na piškoty.
Pokaždé, když dokončíte několik vrstev, posypeme trifle čokoládovými nebo ovocnými posypkami.
Na vrcholu dezertu nechte dostatek místa na šlehačku.
Nechejte dezert vychladit v lednici alespoň na 2 hodiny před podáváním.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Trifle
Trifle je sladký anglický dezert, který se skládá z několika vrstev ovoce, bílého pudinku, piškotů a šlehačky a podává se v pohárku. Tento recept na trifle postačí pro 6 porcí, příprava trvá přibližně 30 minut a poté je třeba dezert nechat alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.
Připravte si vanilkový pudink podle návodu na obalu a nechte ho vychladit.
Nasekejte ovoce na menší kousky a přidejte do misky.
Opláchněte misku nebo pohárky a postupně vrstvěte piškotama, ovocem, vanilkovým pudinkem a šlehačkou. Opakujte postup tak dlouho, dokud nevyužijete všechny ingredience.
Pokud používáte rum nebo brandy, můžete ho postříkat přímo na piškoty.
Pokaždé, když dokončíte několik vrstev, posypeme trifle čokoládovými nebo ovocnými posypkami.
Na vrcholu dezertu nechte dostatek místa na šlehačku.
Nechejte dezert vychladit v lednici alespoň na 2 hodiny před podáváním.
Jak jste tento recept připravili?