INZERCE

Zdroj: vaaseenaaa from iStockPhotos

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Mleté hovězí maso Přidáno do
  • 4 střední velikost Cibule Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 200 g Sýr ementál Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • muškátový oříšek Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Postup při přípravě receptu na štrasburský nákyp Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů a poté je třeba oloupat zeleninu. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Vždy k tomu používám škrabku na julienne Hokkaido, která brambory nakrájí pěkně na tenké plátky.

2. Krok

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Někdy z toho oči přecházejí, ale vždycky pomůže starý trik mé babičky: stačí vedle prkénka na krájení postavit sklenici s vodou - ta prý zachytí sirné sloučeniny!

3. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm mleté maso, dokud se nerozpadne. Asi po 5 minutách přidejte kolečka cibule a smažte, dokud nejsou průsvitná. Směs mletého masa a cibule ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

4. Krok

Sýr nastrouhejte najemno. Doporučuji použít kvalitní ementál, protože chuť je zde opravdu zásadní.

5. Krok

Nyní pokrmy rozvrstvěte: Vložte do zapékací misky vrstvu plátků brambor, na ně rozprostřete mleté maso a posypte sýrem. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vždy zakončete vrstvou sýra, aby byl nákyp na povrchu pěkně křupavý.

6. Krok

Nakonec nákyp rovnoměrně zalijte smetanou. Smetana zajistí, že štrasburský nákyp zůstane během pečení v troubě uvnitř šťavnatý.

7. Krok

Nyní vložte štrasburský pekáč do předehřáté trouby na přibližně 30 minut, dokud nebude pěkně zlatavý a křupavý. Před podáváním nechte krátce vychladnout. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

"Rakott Krumpli" maďarská specialita

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších maďarských receptů, který se v naší rodině dědí už po generace. Rakott Krumpli je maďarské jídlo, které se skládá z brambor, zakysané smetany, klobásy a vajec. Připravuje se jako nákyp, kdy se ingredience navrství na sebe. Je ideální pro chladné zimní dny a na rodinných sešlostech se vždy stane hitem.

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

"Rakott Krumpli" maďarská specialita

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších maďarských receptů, který se v naší rodině dědí už po generace. Rakott Krumpli je maďarské jídlo, které se skládá z brambor, zakysané smetany, klobásy a vajec. Připravuje se jako nákyp, kdy se ingredience navrství na sebe. Je ideální pro chladné zimní dny a na rodinných sešlostech se vždy stane hitem.

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek

Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Oběd

2274 recepty

Saláty

213 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Bezmasé pokrmy

1048 recepty