INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=vz98SozJPwk

Segedinský guláš

Pokud máte v chladných zimních měsících rádi vydatná a šťavnatá dušená jídla, je pro vás segedínský guláš jako stvořený. Jedná se o slavný maďarský guláš z vepřového masa a kysaného zelí.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 kg vepřových kostek ideálně z plece nebo použijte g vepřových kostek a 500 hovězích kostek Přidáno do
  • 4 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 30 g hladké mouky Přidáno do
  • 500 g kysaného zelí ze sklenice Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička bílého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička sušeného tymiánu Přidáno do
  • 1 lžička sušené majoránky Přidáno do
  • 5 lžic sladké papriky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Česnek rozdrťte. Kysané zelí slijte přes síto.

2. Krok

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opečte dohněda.

3. Krok

Nyní maso obalíme v mouce a za stálého míchání dále opékáme.

4. Krok

Přidejte cibuli a pokračujte ve smažení, dokud nezprůsvitní. Snižte teplotu a přidejte mletou papriku (dbejte na to, aby se nepřipálila, protože by zhořkla). Přidejte sůl, pepř, kmín, tymián, majoránku (affiliate link), rajčatový protlak, česnek a krátce orestujte spolu s masem a cibulí.

5. Krok

Přilijte zeleninový vývar (affiliate link), hrnec přikryjte pokličkou a vařte nebo asi 30 minut na mírném ohni.

6. Krok

Nyní přidejte okapané kysané zelí a promíchejte s masem. Hrnec opět přikryjte a vařte dalších 30 minut.

7. Krok

Podávejte s kopečkem zakysané smetany. (zakysanou smetanu je lepší přidat až při podávání, protože jinak nelze guláš později ohřát).

Podobné recepty

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Pravý Segedínský guláš

Recept na pravý Segedínský guláš, který je podáván s knedlíkem.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Guláš v chlebu

Guláš s chlebem je vynikající a výrazně prezentované jídlo, které uspokojí všechny milovníky mäsa. Je ideální na rodinné oslavy nebo grilování s přáteli.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Fazolový guláš

Jednoduchý fazolový guláš je klasický hlavní chod, který je velmi chutný a vysoce výživný. Doporučujeme servírovat s čerstvým chlebem.

Vepřový guláš

Česká klasika na milion způsobů, tím je výborný guláš. Maso na guláš se dá použít opravdu jakékoliv a my si dnes připravíme guláš z vepřového masa.

Klasický bramborový guláš (buřtguláš)

Perfektní recept, musíte vyzkoušet! Jednoduchý a chutný buřtguláš bez hovězího masa, s párkem/klobáskou, je skvělou volbou pro každodenní vaření nebo pro rychlou večeři.

Podobné recepty

Segedínský guláš

Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.

Pravý Segedínský guláš

Recept na pravý Segedínský guláš, který je podáván s knedlíkem.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Guláš v chlebu

Guláš s chlebem je vynikající a výrazně prezentované jídlo, které uspokojí všechny milovníky mäsa. Je ideální na rodinné oslavy nebo grilování s přáteli.

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

Fazolový guláš

Jednoduchý fazolový guláš je klasický hlavní chod, který je velmi chutný a vysoce výživný. Doporučujeme servírovat s čerstvým chlebem.

Vepřový guláš

Česká klasika na milion způsobů, tím je výborný guláš. Maso na guláš se dá použít opravdu jakékoliv a my si dnes připravíme guláš z vepřového masa.

Klasický bramborový guláš (buřtguláš)

Perfektní recept, musíte vyzkoušet! Jednoduchý a chutný buřtguláš bez hovězího masa, s párkem/klobáskou, je skvělou volbou pro každodenní vaření nebo pro rychlou večeři.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty