INZERCE

Zdroj: Pixabay

Rajčatový krém

Rajčatový krém je klasická polévka, která zahřeje v chladných dnech a osvěží v horkém létě. Svojí jednoduchostí a rychlou přípravou potěší každého milovníka polévek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg zralých rajčat Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 500 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce smetany Přidáno do
  • Bazalka na ozdobení Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si připravme zeleninu - rajčata umyjeme a pokrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.

2. Krok

Na olivovém oleji na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a kousky rajčat. Zeleninu dusíme, dokud rajčata nezačnou pustit šťávu.

3. Krok

Přidáme do pánve cukr, sůl a pepř a vše promícháme. Dusíme dalších pár minut.

4. Krok

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut probublávat.

INZERCE
5. Krok

Poté mixujeme polévku dohladka pomocí tyčového mixéru. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.

6. Krok

Do hotové polévky vmícháme smetanu a necháme ještě chvíli probublávat.

7. Krok

Polévku podáváme ozdobenou lístky bazalky.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Rajčatový krém

Rajčatový krém je klasická polévka, která zahřeje v chladných dnech a osvěží v horkém létě. Svojí jednoduchostí a rychlou přípravou potěší každého milovníka polévek.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si připravme zeleninu - rajčata umyjeme a pokrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.

2. Krok

Na olivovém oleji na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a kousky rajčat. Zeleninu dusíme, dokud rajčata nezačnou pustit šťávu.

3. Krok

Přidáme do pánve cukr, sůl a pepř a vše promícháme. Dusíme dalších pár minut.

4. Krok

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut probublávat.

5. Krok

Poté mixujeme polévku dohladka pomocí tyčového mixéru. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.

6. Krok

Do hotové polévky vmícháme smetanu a necháme ještě chvíli probublávat.

7. Krok

Polévku podáváme ozdobenou lístky bazalky.

Ingredience
1 kg
zralých rajčat
1 velká
cibule
3 stroužky
česneku
1 Lžíce
olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
1 lžička
cukru
500 ml
zeleninového vývaru
2 Lžíce
smetany
Bazalka na ozdobení