INZERCE

Zdroj: Pixabay

Rajčatový krém

Rajčatový krém je klasická polévka, která zahřeje v chladných dnech a osvěží v horkém létě. Svojí jednoduchostí a rychlou přípravou potěší každého milovníka polévek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg zralých rajčat Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 500 ml zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce smetany Přidáno do
  • Bazalka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si připravme zeleninu - rajčata umyjeme a pokrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.

2. Krok

Na olivovém oleji na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a kousky rajčat. Zeleninu dusíme, dokud rajčata nezačnou pustit šťávu.

3. Krok

Přidáme do pánve cukr, sůl a pepř a vše promícháme. Dusíme dalších pár minut.

4. Krok

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut probublávat.

5. Krok

Poté mixujeme polévku dohladka pomocí tyčového mixéru. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.

6. Krok

Do hotové polévky vmícháme smetanu a necháme ještě chvíli probublávat.

7. Krok

Polévku podáváme ozdobenou lístky bazalky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty