INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravé domácí špecle (spätzle)

Domácí špetzle, nebo také spätzle, jsou typickým pokrmem pro Německo a Rakousko. Je to jednoduchá a rychlá příloha, která se hodí k masovým pokrmům nebo s omáčkami. Dají se připravit z několika málo ingrediencí, které máte určitě doma.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 12 šálku mléka Přidáno do
  • voda na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smícháme mouku, vejce, mléko a sůl do hladkého těsta.

2. Krok

Těsto necháme asi 15 minut odležet.

3. Krok

Mezitím si v hrnci připravíme osolenou vodu na vaření.

4. Krok

Těsto nalijeme do špachtle nebo do speciálního špetzle vařiče a odštipujeme kousky těsta do vařící vody.

5. Krok

Vaříme asi 2-3 minuty nebo dokud špetzle nevyplavou na hladinu.

6. Krok

Vyjmeme špetzle a necháme okapat.

7. Krok

Podáváme s máslem nebo s omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2783 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty