INZERCE
Zdroj: Pixabay
Pravé domácí špecle (spätzle)
Domácí špetzle, nebo také spätzle, jsou typickým pokrmem pro Německo a Rakousko. Je to jednoduchá a rychlá příloha, která se hodí k masovým pokrmům nebo s omáčkami. Dají se připravit z několika málo ingrediencí, které máte určitě doma.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hladké mouky
- 4 vejce
- 1⁄2 šálku mléka
- voda na vaření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
V míse smícháme mouku, vejce, mléko a sůl do hladkého těsta.
2. Krok
Těsto necháme asi 15 minut odležet.
3. Krok
Mezitím si v hrnci připravíme osolenou vodu na vaření.
4. Krok
Těsto nalijeme do špachtle nebo do speciálního špetzle vařiče a odštipujeme kousky těsta do vařící vody.
5. Krok
Vaříme asi 2-3 minuty nebo dokud špetzle nevyplavou na hladinu.
6. Krok
Vyjmeme špetzle a necháme okapat.
7. Krok
Podáváme s máslem nebo s omáčkou.