INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravé domácí špecle (spätzle)

Domácí špetzle, nebo také spätzle, jsou typickým pokrmem pro Německo a Rakousko. Je to jednoduchá a rychlá příloha, která se hodí k masovým pokrmům nebo s omáčkami. Dají se připravit z několika málo ingrediencí, které máte určitě doma.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 12 šálku mléka Přidáno do
  • voda na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smícháme mouku, vejce, mléko a sůl do hladkého těsta.

2. Krok

Těsto necháme asi 15 minut odležet.

3. Krok

Mezitím si v hrnci připravíme osolenou vodu na vaření.

4. Krok

Těsto nalijeme do špachtle nebo do speciálního špetzle vařiče a odštipujeme kousky těsta do vařící vody.

5. Krok

Vaříme asi 2-3 minuty nebo dokud špetzle nevyplavou na hladinu.

6. Krok

Vyjmeme špetzle a necháme okapat.

7. Krok

Podáváme s máslem nebo s omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty