INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem

Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • Vepřový bůček Přidáno do
  • 1 kg kysané zelí Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • česnek Přidáno do
  • Paprika červená mletá Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Mletý kmín Přidáno do
  • vegeta Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • Vývar Přidáno do
  • máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

1.Vepřový bůček omyjte, osolte a opepřete z každé strany.

2. Krok

Vložte ji do zapékací misky, potřete olejem, posypte zeleninou a nakrájenou cibulí a česnekem.

3. Krok

Vepřový bůček zalijte vývarem, přikryjte alobalem a vložte do trouby na přibližně 60 minut -180 °C.

4. Krok

Zelí omyjte ve studené vodě. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte zelí, mletou červenou papriku, bobkový list a černý pepř.

5. Krok

Zalijte ji vodou a přikrytou ji vařte doměkka.

6. Krok

Vepřový bůček podávejte se zelím a knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty