INZERCE

Nejlepší kapr na grilu

Grilování kapra v alobalu je skvělý způsob, jak si užít tuto populární rybu, aniž byste museli čelit problému s připalováním nebo rozpadáním ryby na grilu. Grilování v alobalu také pomáhá uchovat vlhkost a chuť kapra.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 2 celý kapr asi kg Přidáno do
  • a vykuchaný očištěný Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • plátky nakrájené na tenké Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • plátky nakrájený na Přidáno do
  • handful of fresh dill pár větviček čerstvého kopru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • alobal Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Kapra omyjte, osušte a osolte a opepřete zevnitř i zvenku.

2. Krok

Do břicha kapra vložte plátky česneku, citronu a větvičky kopru.

3. Krok

Kapra potřete olivovým olejem.

4. Krok

Položte kapra na velký kus alobalu. Alobal zabalte tak, aby byl kapr celý pokrytý a aby šťáva z ryby nemohla uniknout.

5. Krok

Gril předehřejte na střední teplotu. Kapra na alobalu položte na gril a grilujte přibližně 15-20 minut na každé straně, nebo dokud ryba není úplně hotová (rybí maso by mělo být jemné a snadno se oddělovat od kostí).

6. Krok

Po grilování nechte kapra několik minut odpočívat, než ho otevřete.

7. Krok

Podávejte kapra horkého, ideálně s čerstvými zeleninovými saláty a bramborami.

8. Krok

Tip: Můžete také přidat další bylinky nebo koření do břicha kapra pro extra chuť. Například petržel, majoránka, tymián nebo rozmarýn se dobře hodí k rybím pokrmům.

9. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Vánoční

84 recepty

Mascarpone

132 recepty

Saláty

267 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty