INZERCE

Zdroj: Canva

Musaka s lilkem

Recept na pravou řeckou moussaku s mletým masem a lilkem.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 lilek Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • 3 ks Velké brambory Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 500 mleté hovězí maso Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 1 Rajčata v konzervě Přidáno do
  • 1 Lžíce Sušený oregano Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • 50 g Olej Přidáno do
  • 50 g Olej Přidáno do
  • 50 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 100 g nastrouhaného sýra Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Lilek nakrájejte na plátky přibližně 1 cm tlusté. Osoľte jej a nechte jej odležet asi hodinu.

2. Krok

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Opečte je na pánvi s olivovým olejem, dokud nebudou měkké.

3. Krok

Na té samé pánvi opečte cibuli a česnek dozlatova, přidejte mleté maso a smažte, dokud nebude úplně hotové. Přidejte drcené rajčaty, oregano a koření.

4. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mouku. Pomalu přilévejte mléko, míchejte, dokud se omáčka nespojí. Poté přidejte asi polovinu sýra a míchejte do hladka.

INZERCE
5. Krok

Do pekáče vložte vrstvu lilků, poté směs z masa, poté brambory. Postup opakujte, dokud nevyčerpáte všechny ingredience. Směs přelijte omáčkou a posypte zbylým sýrem.

6. Krok

Řeckou moussaku pečte v troubě 45 minut.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Musaka s lilkem

Recept na pravou řeckou moussaku s mletým masem a lilkem.

90
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Lilek nakrájejte na plátky přibližně 1 cm tlusté. Osoľte jej a nechte jej odležet asi hodinu.

2. Krok

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Opečte je na pánvi s olivovým olejem, dokud nebudou měkké.

3. Krok

Na té samé pánvi opečte cibuli a česnek dozlatova, přidejte mleté maso a smažte, dokud nebude úplně hotové. Přidejte drcené rajčaty, oregano a koření.

4. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mouku. Pomalu přilévejte mléko, míchejte, dokud se omáčka nespojí. Poté přidejte asi polovinu sýra a míchejte do hladka.

5. Krok

Do pekáče vložte vrstvu lilků, poté směs z masa, poté brambory. Postup opakujte, dokud nevyčerpáte všechny ingredience. Směs přelijte omáčkou a posypte zbylým sýrem.

6. Krok

Řeckou moussaku pečte v troubě 45 minut.

Ingredience
3
lilek
Sůl
3 ks
Velké brambory
1 Lžíce
olivového oleje
500
mleté hovězí maso
1 ks
cibule
3 stroužky
Česnek
1
Rajčata v konzervě
1 Lžíce
Sušený oregano
mletý černý pepř
50 g
Olej
50 g
Olej
50 g
mouka hladká speciální
500 ml
mléka
100 g
nastrouhaného sýra