INZERCE

Langoše z trouby

Langoše v troubě jsou tradičně smažené, ale tato varianta připravená v troubě je zdravější a stále velmi chutná. Tento recept je ideální pro ty, kdo se snaží omezit příjem tuku, ale stále chtějí vychutnat si chutné langoše.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 1 bal sušeného droždí Přidáno do
  • 300 ml teplé vody Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • Na posyp: strouhaný česnek, sýr kečup Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejeme troubu na 200°C.

2. Krok

Do mísy si nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr a suché droždí.

3. Krok

Postupně přiléváme teplou vodu a zároveň hněteme těsto.

4. Krok

Když začneme těsto hnětat, přidáme olivový olej.

5. Krok

Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.

6. Krok

Když má těsto dvojnásobný objem, vyložíme ho na pomoučněný vál a rozdělíme na 6 stejných dílů.

7. Krok

Každý díl rozválíme na placku o průměru cca 20 cm.

8. Krok

Položíme langoše na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut do zlatova.

9. Krok

Hotové langoše potřeme strouhaným česnekem, posypeme sýrem a dáme zpět do vypnuté trouby, dokud se sýr nerozpustí.

10. Krok

Podáváme teplé s trochou kečupu na vrchu. Langoše do trouby jsou hotové!

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Nejlepší kynuté buchty jako od babičky
Videorecept

Nejlepší kynuté buchty jako od babičky

Kynuté buchty jsou klasickým českým pečivem, které si můžete připravit snadno a rychle doma. Jsou vláčné a nadýchané, a když je rozkrojíte a posypete mákem nebo tvarohem, budou vám chutnat jako malé kousky nebe.

Staročeské vdolky jako od babičky

Staročeské vdolky jako od babičky, ty musíte vyzkoušet! Zdobit je můžete ovocem, tvarohem či povidly, podle vašich chutí.

Stánkové langoše

Langoše jako ze stánku. Tradiční české uliční jídlo - langoše. Placky z kynutého těsta, smažené do zlatova a potřené česnekem. Nejlepší teplé, s kečupem a sýrem!

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.
anna01
anna01
Náhled receptu Plněné žampiony s nivou
Videorecept

Plněné žampiony s nivou

Plněné žampiony s nivou, ty musíte vyzkoušet! Příprava nezabere moc času a je to vynikající slaný recept, který se skvěle hodí k pečeným bramborám nebo kaši.

Bramborové langoše

Chutné bramborové langoše, které jsou perfektní pro oběd nebo večeři.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Nejlepší kynuté buchty jako od babičky
Videorecept

Nejlepší kynuté buchty jako od babičky

Kynuté buchty jsou klasickým českým pečivem, které si můžete připravit snadno a rychle doma. Jsou vláčné a nadýchané, a když je rozkrojíte a posypete mákem nebo tvarohem, budou vám chutnat jako malé kousky nebe.

Staročeské vdolky jako od babičky

Staročeské vdolky jako od babičky, ty musíte vyzkoušet! Zdobit je můžete ovocem, tvarohem či povidly, podle vašich chutí.

Stánkové langoše

Langoše jako ze stánku. Tradiční české uliční jídlo - langoše. Placky z kynutého těsta, smažené do zlatova a potřené česnekem. Nejlepší teplé, s kečupem a sýrem!

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.
anna01
anna01
Náhled receptu Plněné žampiony s nivou
Videorecept

Plněné žampiony s nivou

Plněné žampiony s nivou, ty musíte vyzkoušet! Příprava nezabere moc času a je to vynikající slaný recept, který se skvěle hodí k pečeným bramborám nebo kaši.

Bramborové langoše

Chutné bramborové langoše, které jsou perfektní pro oběd nebo večeři.

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty