INZERCE

Kulajda s houbami a vejcem

Kulajda z čerstvých hub je tradiční česká polévka, která se vyznačuje jemně pikantní chutí, krémovou konzistencí a šťavnatými houbami. Toto jídlo je ideální na chladné podzimní dny a zasytí i nejnáročnější chuťové pohárky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 200 g žampiónů, ale můžete použít jakékoliv houby dle své chuti Přidáno do
  • 1 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 Lžíce pepře Přidáno do
  • 2 lžíce mouky Přidáno do
  • sklenice smetany na vaření Přidáno do
  • 2 dcl vody Přidáno do
  • 2 čerstvé koprové stonky Přidáno do
  • petrželka na ozdobení Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky a cibuli na drobné kousky.

2. Krok

Na pánev dejte trochu oleje a osmahněte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájené brambory a nakrájené houby. Osolte a opepřete.

3. Krok

Přilijte do pánve vodu a vařte 20-25 minut. Poté odstavte a nechte mírně vychladnout.

4. Krok

Připravte si zálivku smícháním mouky, smetany a vody v malém hrníčku.

INZERCE
5. Krok

Do polévky přidejte zálivku a koprové stonky. Polévku vrátíte na střední oheň a vařte dalších 15 minut.

6. Krok

Poté vložte do polévky vajíčka a nechte je vařit až do ztuhnutí.

7. Krok

Před podáváním polévku dochuťte solí a pepřem, na vrch přihoďte petruželku.

8. Krok

Nakonec polévku rovnou podáváme s vajíčkem na jakýkoliv způsob dle volby.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Kulajda s houbami a vejcem

Kulajda z čerstvých hub je tradiční česká polévka, která se vyznačuje jemně pikantní chutí, krémovou konzistencí a šťavnatými houbami. Toto jídlo je ideální na chladné podzimní dny a zasytí i nejnáročnější chuťové pohárky.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky a cibuli na drobné kousky.

2. Krok

Na pánev dejte trochu oleje a osmahněte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájené brambory a nakrájené houby. Osolte a opepřete.

3. Krok

Přilijte do pánve vodu a vařte 20-25 minut. Poté odstavte a nechte mírně vychladnout.

4. Krok

Připravte si zálivku smícháním mouky, smetany a vody v malém hrníčku.

5. Krok

Do polévky přidejte zálivku a koprové stonky. Polévku vrátíte na střední oheň a vařte dalších 15 minut.

6. Krok

Poté vložte do polévky vajíčka a nechte je vařit až do ztuhnutí.

7. Krok

Před podáváním polévku dochuťte solí a pepřem, na vrch přihoďte petruželku.

8. Krok

Nakonec polévku rovnou podáváme s vajíčkem na jakýkoliv způsob dle volby.

Ingredience
500 g
brambor
1 velká
cibule
4
vejce
200 g
žampiónů, ale můžete použít jakékoliv houby dle své chuti
1 Lžíce
soli
1 Lžíce
pepře
2 lžíce
mouky
sklenice smetany na vaření
2 dcl
vody
2 čerstvé
koprové stonky
petrželka na ozdobení