:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/bVAC6joAqRUQQl5GArHH/c1d76e6a9d4efe1910458b4019fad4.jpeg)
Krůtí maso s rýží a omáčkou
Tento recept na krůtí maso s rýží si zamilujete vy i vaše děti! Je velice jednoduchý a skvěle chutná!
Ingredience
- 500 g krůtího masa
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml vývaru
- 2 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Smažená cibulka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
Osolte a opepřete dle vaší chuti.
Rozpalte olej na pánvi a osmahněte krůtí maso z obou stran, dokud není zlatavě hnědé.
Odložte jej poté stranou.
Pokud používáte sušené hříby, nejprve je namočte v teplé vodě po dobu cca 20 minut, než změknou.
Poté je sceděte a nakrájejte na menší kousky.
Pokud používáte čerstvé hříby, očistěte je a nakrájejte na plátky.
V pánvi na středním ohni osmahněte jemně nasekanou cibuli do zlatova. Přidejte drcený česnek a hříby.
Smažte je, dokud hříby nezměknou a neztratí svou šťavnatost.
Přidejte osmažené krůtí maso zpět do pánve s hříby a cibulí. Promíchejte a nechte chvíli povařit společně.
Přidejte smetanu ke šlehání a vývar.
Dobře promíchejte a nechte omáčku vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhustne.
Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Hotové krůtí maso s omáčkou podávejte s rýží dle vašeho výběru.
Krůtí maso s omáčkou a rýží je na světě!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/W7kCVMxPuwgPwKzhBNW4/e2e1ca0e0bd47937ae4e9853ea1b93.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/e-hUiHLEicRMDKuKnLtj/c84d991d7c1e9751ced9ae26739891.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/0HmMoxyTSHeXld6s8rJ8/16f7f86a42321ad28bbaf418b6f346.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lKw2r4uT-dVLpo93ekCf/0d9a70ef43589b62aa0d6829fefaf8.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/tm67R8zChsg7IoKD-VOY/0e56afd8b3e93502c5debfb1cd2b6c.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/AcTb7a5_wtqjo14fgk8Z/6f62c9a3a2a28732f0697c7d2d9b1c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/J0mKH6Imvxv0mRY5ejIa/519d8aa0b5852b42680cfa47eb841f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/8GWCWrxHiJ4MiPcnYQPe/797fce0c0275679d320e90b28ef134.jpeg)











