INZERCE

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s vařeným hovězím masem je klasickým českým receptem, který se tradičně podává s vařenými brambory nebo knedlíky. Toto je základní recept na koprovou omáčku s hovězím masem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa např z krku nebo z roštěnce Přidáno do
  • 50 g másla Přidáno do
  • 50 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce sušeného kôpru Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce octa Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru nebo vodu a hovězí bujon Přidáno do
  • 250 ml smetany na vaření Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • vařené brambory nebo knedlíky na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a maso na něm z obou stran opečte do zlatova. Poté maso vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

V hrnci rozehřejte zbytek másla, přidejte mouku a směs na mírném ohni restujte, dokud nezačne hnědnout. Tímto krokem vytvoříte základ omáčky, který se nazývá jíška.

3. Krok

Přidejte sušený kopr do jíšky a promíchejte.

4. Krok

Přilijte hovězí vývar (nebo vodu s hovězím bujonem), přidejte cukr a ocet, a dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni a občas promíchejte, dokud omáčka nezhoustne.

5. Krok

Vraťte maso do hrnce s omáčkou, přikryjte a nechte dusit na nízkém ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.

6. Krok

Přidejte smetanu, promíchejte a nechte omáčku ještě chvíli povřít, ale už ji nevařte. Dochutíte solí a pepřem podle potřeby.

7. Krok

Podávejte s vařenými brambory nebo knedlíky.

8. Krok

Pamatujte, že kvalita surovin je klíčem k dobrému jídlu, takže se snažte používat čerstvé a kvalitní ingredience, kde je to možné. Koprová omáčka by měla mít jemnou, ale výraznou chuť kopru, takže neváhejte přidat více kopru, pokud máte rádi silnější chuť.

Podobné recepty

Krenova omacka s uzenym masem

Křenová omáčka s uzeným masem je tradiční pokrm, který je zvláště oblíbený ve střední Evropě. Tato chutná a sytá omáčka je skvělá volba pro nedělní oběd nebo kdykoliv, když máte chuť na něco mimořádně lahodného. Podívejme se na recept.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.

Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem je jednoduché a výživné jídlo, které je snadné připravit a chutná vynikající.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Zelňačka s uzeným a smetanou

Zelňačka s uzeným a smetanou je tradiční pokrm, který je velmi oblíbený v mnoha evropských zemích, zejména v zimních měsících. Tato polévka je bohatá a sycící, s krásnými chutěmi kysaného zelí a uzeného masa.

Podobné recepty

Krenova omacka s uzenym masem

Křenová omáčka s uzeným masem je tradiční pokrm, který je zvláště oblíbený ve střední Evropě. Tato chutná a sytá omáčka je skvělá volba pro nedělní oběd nebo kdykoliv, když máte chuť na něco mimořádně lahodného. Podívejme se na recept.
anna01
anna01
Náhled receptu Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Videorecept

Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá

Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.

Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem je jednoduché a výživné jídlo, které je snadné připravit a chutná vynikající.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Jednoduchá svíčková z halali
Videorecept

Jednoduchá svíčková z halali

Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!
anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Zelňačka s uzeným a smetanou

Zelňačka s uzeným a smetanou je tradiční pokrm, který je velmi oblíbený v mnoha evropských zemích, zejména v zimních měsících. Tato polévka je bohatá a sycící, s krásnými chutěmi kysaného zelí a uzeného masa.

Reels

Nové