INZERCE

Zdroj: Canva

Kohout pečený na cibuli

INZERCE

Ingredience

porce
4

Nástroje

  • 4 Kohoutí stehna Přidáno do
  • Kuřecí prsa Přidáno do
  • 15 ml Olej Přidáno do
  • 15 ml Olej Přidáno do
  • 15 g máslo Přidáno do
  • 4 šalotka Přidáno do
  • 4 jarní cibulky Přidáno do
  • 2 mrkev Přidáno do
  • 250 g šampiónů Přidáno do
  • 100 g uzená slanina Přidáno do
  • 15 g rajčatového pyré Přidáno do
  • 30 ml brandy Přidáno do
  • Víno z marinády Přidáno do
  • 2 l kuřecího vývaru Přidáno do
  • 1 dl červeného vína burgundské Přidáno do
  • mouka hladká speciální Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
  • Badyán Přidáno do

Do marinády

  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 česnek Přidáno do
  • 0.7 l červené burgundské víno Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
  • Badyán Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Koření Přidáno do
  • pórek Přidáno do
  • 1 Zeler stopkový Přidáno do

Do vývaru

  • Kostrční skelet křídel a drť Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 celer Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Koření Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • pimiento Přidáno do
  • Badyán Přidáno do

Moučné máslo na zahuštění

  • 50 g máslo Přidáno do
  • 50 g mouka hladká speciální Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Z kuřecího kostí, křídel a ořezků, zeleniny a koření vyvařte vývar.

2. Krok

Připravíme marinádu. Očištěný pórek nakrájejte na menší kousky, mrkev a celer nakrájejte na větší, cibuli na čtvrtiny, česnek na polovinu. Do hrnce nalijte víno, přiveďte k varu a vložte do něj zeleninu, koření a bylinky. Hotovou marinádu nechte vychladnout.

3. Krok

Oddělte horní stehna od spodních, tzv. kostí, vložte do nádoby, osolte, opepřete a zalijte vychladlou marinádou i se zeleninou. Nechte v lednici marinovat do druhého dne.

4. Krok

Maso vyjměte z marinády, osušte, zeleninu sceděte, scezené víno dejte stranou. Maso obalte v mouce a opečte na oleji z obou stran. V téže nádobě opečte polovinu žampiónů, 2 šalotky a mrkev nakrájenou na větší kusy. Přidejte koření, rajčatový protlak a restujte asi 2 minuty. Opečené maso přidejte k zelenině, přilejte brandy, víno, které máte odložené ze scezené marinády a horký vývar. Prikryjte pokličkou a dušte při 130 °C asi 2,5 hodiny. Poté nechte pokrm 30 minut odpočívat.

INZERCE
5. Krok

Maso vyjměte z hrnce a dejte stranou. Šťávu zahustěte máslovou jíškou, kterou připravíte smícháním měkkého másla a mouky. Nechte povařit 15 minut. Na másle s olejem opečte na menší kousky nakrájenou druhou polovinu šampiňonů, zbývající šalotky a mrkev. Přilijte 1 dl vína a dusíte pod pokličkou asi 10 minut, po zjemnění přidejte k masu v šťávě.

6. Krok

Na závěr posypte nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s bramborovou kaší, dušenou zeleninou nebo čerstvou bagetkou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adri1017

Kohout pečený na cibuli

180
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Z kuřecího kostí, křídel a ořezků, zeleniny a koření vyvařte vývar.

2. Krok

Připravíme marinádu. Očištěný pórek nakrájejte na menší kousky, mrkev a celer nakrájejte na větší, cibuli na čtvrtiny, česnek na polovinu. Do hrnce nalijte víno, přiveďte k varu a vložte do něj zeleninu, koření a bylinky. Hotovou marinádu nechte vychladnout.

3. Krok

Oddělte horní stehna od spodních, tzv. kostí, vložte do nádoby, osolte, opepřete a zalijte vychladlou marinádou i se zeleninou. Nechte v lednici marinovat do druhého dne.

4. Krok

Maso vyjměte z marinády, osušte, zeleninu sceděte, scezené víno dejte stranou. Maso obalte v mouce a opečte na oleji z obou stran. V téže nádobě opečte polovinu žampiónů, 2 šalotky a mrkev nakrájenou na větší kusy. Přidejte koření, rajčatový protlak a restujte asi 2 minuty. Opečené maso přidejte k zelenině, přilejte brandy, víno, které máte odložené ze scezené marinády a horký vývar. Prikryjte pokličkou a dušte při 130 °C asi 2,5 hodiny. Poté nechte pokrm 30 minut odpočívat.

5. Krok

Maso vyjměte z hrnce a dejte stranou. Šťávu zahustěte máslovou jíškou, kterou připravíte smícháním měkkého másla a mouky. Nechte povařit 15 minut. Na másle s olejem opečte na menší kousky nakrájenou druhou polovinu šampiňonů, zbývající šalotky a mrkev. Přilijte 1 dl vína a dusíte pod pokličkou asi 10 minut, po zjemnění přidejte k masu v šťávě.

6. Krok

Na závěr posypte nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s bramborovou kaší, dušenou zeleninou nebo čerstvou bagetkou. Dobrou chuť!

Ingredience
Nástroje
4
Kohoutí stehna
Kuřecí prsa
15 ml
Olej
15 ml
Olej
15 g
máslo
4
šalotka
4
jarní cibulky
2
mrkev
250 g
šampiónů
100 g
uzená slanina
15 g
rajčatového pyré
30 ml
brandy
Víno z marinády
2 l
kuřecího vývaru
1 dl
červeného vína burgundské
mouka hladká speciální
Tymián
Rozmarýn
bobkový list
Petržel
Badyán
Do marinády
2 ks
mrkev
1
cibule
1
česnek
0.7 l
červené burgundské víno
Tymián
Rozmarýn
bobkový list
Petržel
Badyán
sůl
Koření
pórek
1
Zeler stopkový
Do vývaru
Kostrční skelet křídel a drť
1
mrkev
1
Petržel
1
celer
sůl
Koření
bobkový list
pimiento
Badyán
Moučné máslo na zahuštění
50 g
máslo
50 g
mouka hladká speciální